Clubs zien af van inhaalvoetbal

Nigel van Zelst van Eemdijk
Nigel van Zelst van Eemdijk © Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - Eemdijk en de Utrechtse clubs DHSC en Hercules zullen komend weekend geen inhaalwedstrijden spelen. De voetbalclubs kregen die mogelijkheid van de KNVB, nadat de reguliere competitie voor dit weekend geschrapt werd. Reden daarvoor was de beslissing van de overheid om na 17.00 uur geen amateursport toe te staan, waardoor clubs doordeweeks niet meer op hun vaste tijd kunnen trainen.

Niet helemaal vrijwillig

Eemdijk, dat afgelopen weekend de grootste overwinning boekte in de clubgeschiedenis (1-9 tegen ONS Sneek), mocht zaterdag spelen tegen HZVV. De club uit Hoogeveen heeft na overleg binnen de vereniging besloten om de stekker uit de wedstrijd te trekken. Eemdijk laat weten dat het graag had willen spelen.
Eerder werd al bekend dat Hercules - HSC'21 en DHSC - 's Gravenzande ook niet gespeeld zouden worden. Ook bij die clubs was de unanimiteit ver te zoeken. De speler en trainers van Hercules wilden wel voetballen, maar het bestuur besloot anders. DHSC had in zijn geheel geen problemen met een inhaalduel, maar 's Gravenzande deelde die mening niet.

Oefenwedstrijd

Eemdijk en Hercules hebben besloten om zaterdag om 14.00 uur een oefenwedstrijd tegen elkaar te spelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.