Richard Verschoor legt zich neer bij F2-afscheid: 'Nu voor mijn toekomst kiezen'

© Orange Pictures
BENSCHOP - Een week geleden kreeg Richard Verschoor het nieuws te horen: er was geen plek meer voor hem in de Formule 2. In een seizoen waarin de coureur uit Benschop een race op Silverstone won, kon hij het budget niet meer rond krijgen. "Het is heel jammer dat ik er niet meer bij ben", zegt hij.
Richard Verschoor: "Ik ben al jarenlang hard op zoek naar budget, en leef altijd op het randje"
Zaterdagochtend keek Verschoor toe. De Formule 2 was neergestreken in Saoedi-Arabië, maar zonder Verschoor in een wagen van MP Motorsport. "Het is heel lastig om dat te zien, zeker omdat Saoedi-Arabië een goedebaan is voor ons. Met veel bochten op hoge snelheid", vertelt hij in het radioprogramma Namen en Rugnummers.
"Je wil heel graag een seizoen afmaken, als je eraan begint. Naar sponsoren toe, en voor jezelf. Dat kwam wel hard binnen", aldus Verschoor. "Ik ben al jarenlang hard op zoek naar budget, en leef altijd op het randje. Maar als het niet goed gaat, is het minder leuk."
Formule 2 is super mooi, en ik rijd graag nog een jaar, maar ik wil een mooie toekomst. Autosport is mijn passie.
Richard Verschoor

Toekomst

Dat Verschoor nu niet meer uitkomt in de Formule 2, heeft ook gevolgen voor zijn toekomst. "Ik had voor volgend jaar wel bedrijven die geïnteresseerd waren. Dat is nu ook van tafel geveegd. Vanuit het team is er geen plek meer. Andere coureurs bieden gewoon grotere bedragen."
"Ik heb geen idee wat ik nu moet gaan doen. Het is lastiger om nu wat nieuws te zoeken. Misschien kan ik nog een comeback maken. Ik houd niet van opgeven, maar wie weet...", houdt hij de deur open voor een terugkeer in de F2.
Richard Verschoor in de bolide van MP Motorsport
Richard Verschoor in de bolide van MP Motorsport © MP Motorsport

Andere raceklasses

Dat de autosport veel meer te bieden heeft dan Formule 1 en Formule 2, weet Verschoor ook. "Ik moet nu voor mijn toekomst gaan kiezen. Formule 2 is super mooi, en ik rijd er heel graag nog een jaar, maar ik wil een mooie toekomst. Je hebt bijvoorbeeld de LMP2-klasse en Formule E."
"Er zijn zoveel klasses. De 24 uur van Le Mans is ook heel gaaf. Autosport is mijn passie, alles vind ik gaaf. Tot nu toe ligt er niets op tafel, maar misschien gaat er wat komen", durft hij voorzichtig vooruit te kijken.
"Ik vind het ook nog wel leuk om naar te kijken, en ik hoop dat het team het goed doet. We zijn goed uit elkaar gegaan en ze helpen me bij het vinden van een nieuwe stap in mijn carrière."