RTV Utrecht ziet de kelderklasse op z'n best: Goal van de middenlijn en doelpuntenregen

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Voor een keer dook Namen en Rugnummers de kelderklasse van het amateurvoetbal in. Door de huidige coronasituatie liggen de hoogste amateurcompetities stil, en dus deden wij op social media een oproep: Welk team kon wel een radioverslag gebruiken? Het werd een enerverende middag in Maarssen, De Bilt en Utrecht.

Christian van Trigt grote man bij ODIN

In Maarssen streken we neer bij het duel tussen het vierde team van OSM'75 en het tweede team van ODIN. Het duel in de vierde klasse beloofde een gelijkopgaande strijd te worden, want beide ploegen hadden in de stand evenveel punten.
Uiteindelijk bleek ODIN, het Utrechtse vriendenteam dat nooit traint, de betere. Na een half uur stond thuisploeg OSM'75 nog wel met 3-1 voor, maar na rust draaiden de bezoekers de wedstrijd helemaal om.
Jorik Reins en Christian van Trigt na de overtuigende 7-3 zege
Vooral Christian van Trigt had er zin in. De aanvaller van ODIN had voor rust al gescoord en tekende in de tweede helft voor nog vier (!) goals. Omdat ook Timon van Genderen nog twee keer scoorde, werd het uiteindelijk 3-7 op Sportpark Fazantenkamp.
Jorik Reins van ODIN 2 had zijn ploeg opgegeven voor de actie van RTV Utrecht. "De reacties waren erg leuk, en als je op deze manier het potje kan winnen, is het erg leuk. Na de 3-2 dachten we wel dat het nog goed moest komen. Lekker dat we veel doelpuntjes gemaakt hebben", lacht hij.
De grote man aan de zijde van ODIN was Christian van Trigt. "Ik scoor niet altijd zoveel, maar dit seizoen gaat het wel aardig. Elke wedstrijd scoor ik ongeveer een goaltje. Dat is wel lekker. Ik heb al wat hoger gespeeld, maar ik heb gekozen om in dit vriendenteam te spelen dit jaar", reageert de maker van vijf goals.
Justin Vaas zag met lede ogen aan hoe OSM'75 een 3-1 voorsprong uit handen gaf. "Met wat paniek gingen we de rust in, vanwege de 3-2. Daarna gingen ze er overheen. Dat konden we niet meer bijbenen. Ik had zelf nog meer moeten scoren. En dan moest ik ook nog gaan vlaggen, al had ik daar niet zoveel zin in... Het was een doelpuntenfestijn, maar de volgende liever voor ons."
OSM'75-aanvoerder Justin Vaas: 'We konden het niet meer bijbenen'
OSM'75 4 - ODIN 2

14' Justin Vaas (1-0)
18' Hans Valk (2-0)
25' Christian van Trigt (2-1)
30' Joris Pijl (3-1)
44' Timon van Genderen (3-2)
57' Christian van Trigt (3-3)
74' Christian van Trigt (3-4)
84' Timon van Genderen (3-5)
87' Christian van Trigt (3-6)
89' Christian van Trigt (3-7)

VSC 18 en Eminent Boys 3 in evenwicht

Onder de rook van Stadion Galgenwaard stond in de zesde klasse de derby tussen het 18e van VSC en het derde elftal van Eminent Boys. De score werd na een kwartier geopend door Peter van Remmen, de trainer en tevens de aanvoerder van Eminent Boys. Daarbij moet opgemerkt worden: het was een eigen goal via de onderkant lat en daarmee zette hij VSC op voorsprong.
Peter van Remmen is speler en coach bij Eminent Boys: 'Het was een spannende pot'
Eminent Boys 3 ging wel met een voorsprong de rust in. Dylan Stuifzand en Rosario Verrico waren de doelpuntenmakers. Na rust was de spanning helemaal terug, omdat invaller Loek Ramaekers de 2-2 maakte. In een intense slotfase werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor 2-2 ook de eindstand was.
De aanvoerders van VSC (geel-blauw) en Eminent Boys (wit-blauw)
De aanvoerders van VSC (geel-blauw) en Eminent Boys (wit-blauw) © RTV Utrecht
Speler-coach Peter van Remmen kwam meermaals voor in het radioverslag, maar vooral vanwege zijn eigen goal. "Je probeert soms een bal weg te werken... Maar ik wilde mijn naam wel horen op dit unieke radioverslag. Dus ik vond het wel lekker", grapt hij.
"Winnen is niet gelukt, maar het was wel een spannende pot. We hebben het onnodig weggegeven. We willen de schaal pakken, maar dat gaat zo niet lukken. Dus er moet een schepje bovenop", gooit hij er een cliché uit. "Ik heb ook echt mediatraining gehad."
VSC 18-doelpuntenmaker Loek Ramaekers: 'Er had meer ingezeten'
Namens VSC 18 was Loek Ramaekers de maker van de 2-2. Hij baalt van het gelijke spel. "We hebben zoveel kansen gehad en we speelden lekker. Met veel diepe ballen en de bal drie keer op de paal. Er had meer ingezeten. Dat is jammer."
Met enig cynisme wijst hij de schuldige aan. "Ik wil David Spit de schuld ervan geven, hij had er echt een paar in moeten leggen. Dat is zijn fout", lacht hij. "Maar ik ben blij met de vechtlust."
VSC 18 - Eminent Boys 3

14' Peter van Remmen, e.d. (1-0)
29' Dylan Stuifzand (1-1)
40' Rosario Verrico (1-2)
62' Loek Ramaekers (2-2)

Groot verschil tussen O23-teams De Bilt en Delta Sports

Het Onder 23-team van FC De Bilt, dat onder leiding stond van Jon van Staa, de broer van Jan van Staa, had lange tijd de overhand tegen de leeftijdsgenoten van Delta Sports'95. Dat resulteerde vlak voor rust in twee goals van Raoul Janssen, waarvan de eerste van maar liefst 50 meter afstand: hij verschalkte de keeper vanaf de middenlijn.
FC De Bilt en Delta Sports'95 op het hoofdveld
FC De Bilt en Delta Sports'95 op het hoofdveld © RTV Utrecht
Na rust liep FC De Bilt - dat speciaal voor deze wedstrijd op het hoofdveld aantrad in plaats van op veld 4 - uit naar 3-0 via Lucas Koster, maar de Houtenaren deden snel iets terug via Stijn Lommers. De eindstand van de kraker in de eerste klasse voor O23-teams werd uiteindelijk door Luuk van Waveren, Yoeri van Ingen en Rafael Steenbeek.
Het onderlinge verschil was erg groot, omdat FC De Bilt een beloftenploeg heeft dat gericht was op presteren en opleiden voor het eerste elftal. En dat terwijl bij de O23-ploeg van Delta Sports'95 plezier voorop staat.
Raoul Janssen wil promoveren met FC De Bilt O23: 'Te laag ingedeeld'
Raoul Janssen speelde met zijn afstandsschot van de middenlijn een hoofdrol. "Ik onderschepte de bal zelf en zag de keeper voor zijn goal staan. Ik dacht: 'Laat ik het proberen'. Ik raakte hem goed en hij viel binnen. Dat jullie er zijn, is fantastisch. Het ging in een seconde", beschrijft hij.
"Zij speelden ook een tijd met tien man, dat hielp ons naar de 8-1. Maar wij zijn een competitie te laag ingedeeld. Wij hopen te promoveren en een klasse hoger te spelen. Zo heeft het voor ons ook niet heel veel nut", aldus Janssen.
Delta Sports-keeper Marijn Boogaard slikte wereldgoal: 'Hij keek goed en snel'
De keeper die de goal van FC De Bilt incasseerde, was Marijn Boogaard. "We wisten dat zij veel meer kwaliteit hebben, dus we gingen erheen met een tactiek en dat lukte in de eerste helft. Dan is het jammer dat je zo'n wereldgoal tegen krijgt. Ik sta er bekend om dat ik voor de 16 ga staan, maar hij keek goed en snel. Toen ik de bal zag komen, dacht ik al: 'Kut!'"
FC De Bilt O23 - Delta Sports'95 O23

Raoul Janssen (1-0)
Raoul Janssen (2-0)
Lucas Coster (3-0)
Stijn Lommers (3-1)
Luuk van Waveren (4-1)
Luuk van Waveren (5-1)
Yoeri van Ingen (6-1)
Rafael Steenbeek (7-1)
Luuk van Waveren (8-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.