FC Utrecht baalt flink in Eindhoven: 'Dit soort fouten mogen niet tegen een topploeg'

UTRECHT - FC Utrecht maakte tegen PSV teveel fouten en dat is tegen een topploeg dodelijk. Dat was na afloop de conclusie van onder andere hoofdtrainer René Hake. FC Utrecht verloor van de Eindhovenaren met 4-1.
Het was Mike van der Hoorn die nog de 0-1 binnenkopte namens FC Utrecht tegen PSV. "Hij was hard aangesneden. Dan hoeft het hoofd er alleen maar tegenaan", zei de verdediger.
"Ik vond ons in de eerste fase goed. We bereikten de juiste mensen", blikte Hake terug in Namen en Rugnummers. "We kwamen alleen te weinig in de positie om goals te maken."
Na de 1-0 kwam PSV terug tot 1-1. "Tot dat moment is er weinig aan de hand. Daarna zijn we het kwijt", aldus Hidde Ter Avest. "In de tweede helft hebben we ook te weinig gebracht."
Ik wil het liefst zo beslissend mogelijk zijn
Doelman Maarten Paes had niet zijn beste dag
"De 2-1 volgde ook snel na de 1-1. Dan wordt het moeilijk", zei Van der Hoorn. In de tweede helft werd het vervolgens 3-1 en 4-1. "Het is duidelijk dat PSV meer kwaliteit heeft op het veld. Dat hebben ze met het aanvalsspel bewezen. Goede voorhoedespelers die net het verschil maken."

Paes schuldbewust

Doelman Maarten Paes zag er bij meerdere doelpunten niet goed uit. "Ik reken mij de eerste twee goals aan. Het is vervelend omdat dat het momentum van de wedstrijd is", zei de sluitpost. "Ik wil het liefst zo beslissend mogelijk zijn."
Trainer Hake vond ook dat Paes er niet goed uit zag. Maar de oefenmeester vond ook dat de defensie steken liet vallen. "Als je dit soort dingen tegen een topploeg doet, dan moet je wel heel goed voetballen wil je die wedstrijd winnen."
Eerder dit seizoen versloeg FC Utrecht nog koploper Ajax en nummer twee Feyenoord. "Nu verliezen we van een top drie-ploeg. Tuurlijk is 4-1 een harde uitslag. Maar we hebben ze in de kaart gespeeld doordat we fouten maakten", aldus Van der Hoorn daarover.
Dit is gebeurd, nu moeten we weer door
Mike van der Hoorn
Volgens Paes zijn er geen omstandigheden waardoor hij tegen PSV een offday had. "Het was een slechte dag voor mij op werk", aldus de doelman die niet bang is dat hij geslachtofferd gaat worden. "Ik maak mij geen zorgen. Het vak van het keepen is een vak van details. Vandaag waren die details niet aan mijn kant."
De reactie van Hidde ter Avest na FC Utrecht - PSV

Wisselingen in basis

Hake voerde dit seizoen al meermaals wisselingen door in zijn basiselftal als een speler de week ervoor minder speelde. Tegen PSV mocht Zagre in de basis begonnen ten koste van Warmerdam. "Hij heeft een paar mindere wedstrijden gespeeld. Dat begreep hij ook. Arthur (Zagre, red) viel vorige week goed in. Die geef ik dan een kans, ook omdat ik vind dat Warmerdam een hoger niveau moet halen. Je moet jezelf en elkaar pushen", zei Hake.
Volgens Ter Avest brengt dat geen onduidelijkheid met zich mee in de ploeg. "We hebben een brede groep met veel kwaliteit. Voor mij zorgde het wel dat ik nog meer energie erin wilde leggen. Nu sta ik er weer in", zei de verdediger die een aantal weken geleden ook werd gepasseerd. "Dat is profvoetbal."
Van der Hoorn kijkt met goede moed vooruit. "Het is belangrijk dat we de twee thuiswedstrijden winnen en doorgaan in de beker. PSV uit kan je verliezen, je wil het niet. Dit is gebeurd, nu moeten we weer door."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.