Trainer Dennis van der Steen naar Achilles Veen: 'Meer druk lijkt me leuk'

© Orange Pictures
HOUTEN/VIANEN - Dennis van der Steen is vanaf volgend seizoen de trainer van hoofdklasser Achilles Veen. De Houtenaar heeft nu de leiding bij eersteklasser Sliedrecht.
Redacteur Justin Polman in gesprek met trainer Dennis van der Steen over onder meer zijn nieuwe club Achilles Veen
Van der Steen stapt over naar Achilles omdat hij toe is aan een nieuwe prikkel. "Je komt op een ander niveau. Je krijgt te maken met andere uitdagingen zoals meer druk van buitenaf. Er zijn meer belangen. Het lijkt me leuk om met die druk om te gaan. Daarnaast krijg je te maken met een team dat om de prijzen kan spelen in een competitie met veel goede ploegen."
Bij Achilles dachten ze dat ik een overstap niet zag zitten haha
Dennis van der Steen, trainer Sliedrecht

Uitschakeling beker

Achilles Veen is geen onbekende club voor Van der Steen. Hij schakelde met Sliedrecht half november Achilles Veen uit in de districtsbeker. Hier ging het nog wel even over tijdens de contractbesprekingen. Van der Steen: "Ze zeiden met een knipoog 'volgens mij kom je niet bij ons aan tafel, omdat je ons hebt verslagen. Die zit het vast niet zitten'. In het verleden hebben we ook hoger spelende clubs uitgeschakeld, dus we kijken er niet zo meer van op."

Promotie naar hoofdklasse

Eerst gaat - als corona het toelaat - Van der Steen het seizoen afmaken bij Sliedrecht. Het doel is de bekerwinst prolongeren en promoveren naar de hoofdklasse. De kans bestaat dat Van der Steen volgend seizoen met Achilles Veen Sliedrecht treft in de hoofdklasse. "Dat zou fantastisch zijn", zegt Van der Steen.
Van der Steen maakte als trainer telkens een stapje hogerop. Hij was trainer in de derde klasse bij Everstein en daarna in de tweede klasse bij de Valleivogels. Inmiddels staat Van der Steen dus voor de groep van eersteklasser Sliedrecht en gaat hij komende zomer naar hoofdklasser Achilles Veen. Zelf voetbalde hij bij onder andere IJsselmeervogels, Elinkwijk, Brederodes, Geinoord en FC Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.