Namen en Rugnummers in de kelderklasse: Kampong 10 sluit aan bij top drie

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Voor een keer dook Namen en Rugnummers de kelderklasse van het amateurvoetbal in. Door de huidige coronasituatie liggen de hoogste amateurcompetities stil, en dus deden wij op social media een oproep: Welk team kon wel een radioverslag gebruiken? Zondag kreeg het duel tussen het tiende van Kampong uit Utrecht en het negende van WV-HEDW uit Amsterdam bezoek van onze verslaggever.
De groepschat ontplofte toen wij werden uitgekozen
Lucas Wristers
Het tiende van Kampong had zich aangemeld omdat de ploeg bij het duel met Eminent Boys de aansluiting met de top drie wilde vinden. En of aan het de aanwezigheid van verslaggever Robert Claus lag of niet, het lukte. Kampong won het thuisduel in de vierde klasse met 3-2.
Kampong 10 - WV-HEDW 9 (vierde klasse)

14' Casper Tjoa (1-0)
53' Tim van Wonderen (2-0)
58' Sherrif Youssef (2-1)
80' Stijn Smits van WaesBerghe (3-1)
89' Stijn van Velzen (3-2)

"Deze drie punten zijn heerlijk", sprak doelpuntenmaker Casper Tjoa na afloop. "Iedereen in ons team gaat er voor de volle 100 procent voor. Als je iedereen zo had ziet werken dan krijg je een teamgevoel. Dat is niet normaal."
Lucas Wristers van Kampong had zijn team opgegeven voor deze ludieke actie van Namen en Rugnummers. "De groepschat ontplofte toen wij werden uitgekozen. Iedereen vond het geweldig. We hadden vandaag ook zeker extra spanning", aldus Wristers. "Iedereen wilde daardoor vandaag ook extra aan de bak gaan."

Al meer dan tien jaar een team

Kampong 10 is een team waar gezelligheid voorop staat. "We trainen iedere donderdag en normaal doet iedereen dan ook een biertje. Ook op zondag. Dat is prachtig", zegt Tjoa. "Iedereen is student, voetbal is een lekkere uitlaatklap. Het is jammer dat we niet meer mogen trainen. Er moeten namelijk nog wel wat bierbuikjes af. Als we fitter worden dan gaan we misschien wel naar de derde klasse. Dan moet RTV Utrecht ons eigenlijk blijven volgen!"
Wij zijn al meer dan tien jaar bij elkaar en dat zegt wel heel veel
Lucas Wristers
Sommige spelers van Kampong 10 spelen al sinds de c-tjes en d-tjes met elkaar. "We hebben allemaal echt een Kampong-hart. We willen allemaal vechten voor de club", vertelt Wristlers. "Het is een echte Utrechtse club. Er leeft veel rondom deze club. Wij zijn al meer dan tien jaar bij elkaar en dat zegt wel heel veel."
Zaterdag waren drie verslaggevers van Namen en Rugnummers ook al te gast bij drie duels in de kelderklasse.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.