Evert Hoolwerf wint Trachitol Trophy: 'Verbaas mezelf iedere dag weer'

Evert Hoolwerf
Evert Hoolwerf © Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - Marathonschaatser Evert Hoolwerf heeft op overtuigende wijze de Trachitol Trophy op zijn naam geschreven. Ook in de slotwedstrijd in Alkmaar van de vierdaagse was de Eemdijker het snelst na een sprint. Hoolwerf won de voorgaande drie ritten ook.
Er werd gezegd 'we rijden voor één ding en dat is het klassement van Evert'
Evert Hoolwerf, winnaar Trachitol Trophy
In het grootste deel van de wedstrijd over 150 rondes was er geen vuiltje aan de lucht voor Hoolwerf. De inwoner van Eemdijk zat in de kopgroep met ploeggenoten om zich heen. Met nog vijftig rondes te rijden had de kopgroep een gapend gat op de achtervolgers.

Weer op de goede weg

De meeste spanning zat in de laatste rondes. Een kopgroep van zeventien zette aan. Hoolwerf kreeg in de sprint de meeste tegenstand van Visser, maar finishte nipt voor Visser op ijsbaan De Meent. Sjoerd den Hartog werd derde. Deze drie rijders vormden in de voorgaande drie wedstrijden ook de top drie. "Het was pittig. Dat hadden we van tevoren verwacht", zegt Hoolwerf.
Evert Hoolwerf in gesprek met verslaggever Menno Schilder over zijn succes bij de Trachitol Trophy
De zege in Alkmaar was de vierde op rij. Hoolwerf: "Dit is echt bijzonder. Ik verbaas mezelf elke dag weer dat de sprint zo goed lukte. Sprinten kon ik een paar jaar terug ook goed en nu ben ik weer op de goede weg."

Afmaken

Hoolwerf dankt zijn ploeggenoten voor de winst. "Voor de wedstrijd werd gezegd 'we rijden voor één ding en dat is het klassement van Evert'. Er werden geen vragen gesteld en iedereen ging blind. Dan hoor ik het af te maken", besluit Hoolwerf, die ook al een keer eerder de vierdaagse won.

Regiogenoten

Op de finaledag werd Niels Immerzeel uit Wilnis elfde. De achttiende plek was voor zijn broer Ivar Immerzeel, eveneens afkomstig uit Wilnis. Willem Hoolwerf uit Eemdijk reed de race niet uit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.