Door de Lens van Ankie: mooi waterpolo is van alle tijden

© Fotostudio RedGreenBlue
PROVINCIE UTRECHT - Waterpolo ligt ons goed in de provincie. Al jaren wordt de bal bij UZSC, de Utrechtse Zwemclub-Star-Combinatie, soms moet je het gewoon weer eens voluit schrijven om je bewust te zijn van de oorsprong van een club, op het hoogste niveau over het water gespeeld. De afgelopen zes jaar werden de mannen vijf keer landskampioen, om over de KNZB Bekers en de Supercup nog maar te zwijgen.
Ook de Utrechtse vrouwen hebben alle competities die er zijn vol overtuiging al eens gewonnen. En wat te denken dan van de Amersfoortse Zwem en Polo Club, ZPC. Ook die club heeft een zeer rijke waterpolohistorie. Rijendik prijken de bekers achter het glas van hun prijzenkast. Ik heb ze wel eens allemaal vol bewondering bekeken. Ik kom graag in zwembaden. Het is er altijd lekker warm, en dat is voor een fotograaf vooral in de donkere maanden van het jaar best wel fijn. Even geen gehannes met je camera langs een winderig sportveld, met half bevroren vingers in veel te dunne handschoenen.

Het liep weer gesmeerd

Nee, gewoon op je gemak even wachten tot alle condens van de lens is verdwenen en dan lekker aan de slag. Zo heb ik de afgelopen jaren al veel finales en overwinningen vastgelegd. Ook dit weekend liep het gesmeerd bij beide clubs. Alle wedstrijden werden gewonnen. De mannen uit Amersfoort staan nu derde en de Utrechters vijfde. De Utrechtse vrouwen gaan ook nog voortvarender te werk. Zij wonnen twee
wedstrijden op rij en staan tweede.
En als we coach Joachim de Ruijsscher mogen geloven, en dat doen we, zit er nog veel meer in.
Verplichtingen jegens de goedheiligman verhinderden mij helaas om er zelf bij te kunnen zijn. Maar met een beetje fantasie kan ik mij ook wel voorstellen hoe het er daar in die zwembaden uitgezien moeten hebben.
Mooi waterpolo is van alle tijden, mooie beelden van waterpolo zijn tijdloos.
© Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht