Hoolwerf start drie keer in Calgary, Scheperkamp en Dijs rijden niet

© Orange Pictures
EEMDIJK/VATHORST - Bart Hoolwerf start komend weekend bij de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Calgary op drie onderdelen. De Eemdijker doet niet alleen mee aan massastart, waarop hij de afgelopen twee wereldbekers ook al actief was. Hij rijdt ook de vijf kilometer en de ploegenachtervolging.
Het team van de ploegenachtervolging bestaat in Calgary behalve uit Hoolwerf uit Kars Jansman, Marwin Talsma, Louis Hollaar en Marcel Bosker. De grote kanonnen laten de wedstrijden in Calgary schieten. Veel van hen bereiden zich elders voor de het Olympisch Kwalificatie Toernooi, waar eind december de tickets voor Beijing moeten worden verdiend.
Merijn Scheperkamp van schaatsclub Zeist, die afgelopen weekend in Salt Lake City zowel op de 500 als op de 1.000 meter een nieuw persoonlijk record reed, komt niet aan de start. Ook Soester Wesly Dijs rijdt niet. Hij verpulverde in Salt Lake City zijn beste tijd op de 1.500 meter.
Bart Hoolwerf rijdt in Calgary op drie verschillende dagen. Vrijdag om 22.35 (NL tijd) start hij op de vijf kilometer. Zaterdag om 22.40 is de massastart. De ploegenachtervolging begint zondag om 23.05 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.