Silberbauer drie duels geschorst

UTRECHT - FC Utrecht moet het de komende drie duels stellen zonder aanvoerder Michael Silberbauer. De Deense middenvelder is voor drie wedstrijden geschorst wegens ernstig gemeen spel in de uitwedstrijd dinsdagavond tegen De Graafschap (0-0).
Hij ging donderdag akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB. Silberbauer zat nog in zijn proeftijd na een rode kaart in oktober vorig jaar.
Volgens technisch directeur Foeke Booy heeft de clubleiding de pittige sanctie tegen Silberbauer schoorvoetend geaccepteerd.

LOS ZIEN

"Er waren in het duel andere overtredingen, die ook met een gele of rode kaart hadden kunnen worden bestraft. Maar ik begrijp ook wel, dat je zo'n overtreding van Siberbauer eigenlijk los moet zien van wat er in de rest van de wedstrijd gebeurde", aldus Booy op de website van zijn club.
FC Utrecht zag om twee redenen af van een mondelinge behandeling van de zaak bij de tuchtcommissie. "Gezien de tv-beelden en het feit dat Hersi, de geraakte Graafschap-speler, geblesseerd moest uitvallen, leek ons dat niet zinvol. Bovendien is de kans groot dat je er bij een tuchtzaak nog een wedstrijd bij krijgt", opperde Booy.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.