Fonville met Hercules onderuit tegen toekomstige club, GVVV verliest van Eemdijk

PROVINCIE UTRECHT - Hercules heeft het oefenduel tegen Sparta Nijkerk verloren. De Utrechtse derde divisionist verloor het uitduel met 3-0.
Namens Sparta Nijkerk scoorden Maurice de Ruiter (volgend jaar speler van Spakenburg) en Donny van der Wal in de eerste helft. Ricardo Fransberg maakte er in de tweede helft 3-0 van. "We hebben de kansen niet afgemaakt. We hebben er genoeg gehad", sprak Tyrone Fonville na afloop.
Trainer René van der Kooij is het met zijn aanvaller een. "De eerste twintig minuten hadden we al vier kansen. Ik ben blij dat we tegen zo'n tegenstander zoveel kansen noteren", aldus Van der Kooij. "Het niet dodelijk verdedigen daar moeten we nog wel iets mee doen. Daar hebben we nog een paar weken voor."
Trainer René van der Kooij van Hercules tegenover verslaggever Mark Kloostra
"Hier kunnen we mee verder. Er zijn beelden van dus die gaan we zeker bekijken", zei de aanvaller over het oefenduel. "Het is afwachten hoe het na de winterstop gaat. Ik heb er wel vertrouwen in."
De overige uitslagen van de oefenduels in het topamateurvoetbal:
DHSC - Houten 2-2
DOVO - ARC 0-5
GVVV - Eemdijk 0-2
IJsselmeervogels - De Zuidvogels 1-0

Fit blijven

Fonville kan alleen fit blijven in de oefenwedstrijden. "We kunnen trainen maar om kwart voor vier. Dan werk ik. Vandaag heb ik in ieder geval genoeg meters gemaakt", aldus 'de topscorer van Hercules. "We trainen op dinsdag en vrijdag. Dat is uniek. Nagenoeg 80 tot 85 procent van van de groep kan trainen", zegt Van der Kooij erover.
Volgend seizoen speelt Fonville voor Sparta Nijkerk. "We gaan zien hoe dat gaat lopen. Als ik daar net zo lekker ga als dit seizoen dan weet je nooit hoe het schip strandt", aldus de huidige aanvaller van Hercules.
Tyrone Fonville in gesprek met verslaggever Mark Kloostra

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.