Liveblog: Zouteloze partij tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft nog drie eredivisieduels voordat de winterstop aanbreekt. Vandaag ontvangt de ploeg van hoofdtrainer René Hake promovendus Go Ahead Eagles. FC Utrecht moet het doen zonder doelman Maarten Paes. De sluitpost raakte deze week geblesseerd op de training.
De wedstrijd is natuurlijk LIVE te horen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1 FM) met commentaar van René van den Berg, Pieter van Schaick en de analyse van Gert Kruys. Lees hier de voorbeschouwing op de wedstrijd.

Eindstand: 0-0

Scheidsrechter: Joey Kooij

Liveblog:

96' Het zit erop. Slechts 0-0 tegen de promovendus. FC Utrecht keert wel terug op de 4e plaats.
95' Dalmau claimt hands. Niks aan de hand volgens Kooij.
93' De finesse ontbreekt. De tweede helft is beter dan de eerste helft, maar het is niet goed genoeg.
92' Ook GEEL voor Maher. Zijn zesde van het seizoen.
91' GEEL! Deijl gaat op de bon.
91' Vijf minuten extra tijd.
90' De laatste minuut is aangebroken.
89' Dalmau knokt voor iedere bal, maar de tijd begint op te raken voor FC Utrecht.
82' Dalmau! Op de lat! De Spanjaar kopt snoeihard op de kruising. In de herkansing kopt Van der Hoorn in de handen van Hahn.
80' WISSEL FC Utrecht: Mallahi voor Gustafson.
80' Mooi moment. Mulenga komt erin bij Go Ahead Eagles. De Zambiaan is terug in de Galgenwaard, waar hij al 25 eredivisiegoals maakte. Mulenga voor Lidberg, Botos voor Lucassen en Kuipers voor Cordoba.
77' Dalmau zet Ramselaar vrij, maar zijn inzet wordt tot twee keer toe geblokt.
72' Dalmau is lekker bezig. Met een hoogstandje stuurt hij Ter Avest weg. De rechtsback moet voorgeven, maar het lijkt meer op een verdwaald schot.
69' Hoekschop FC Utrecht. Warmerdam met een aardige kopbal. Makkie voor Hahn.
64' Ramselaar! Hahn redt. Dalmau slalomt door de Go Ahead-verdediging en vindt Ramselaar. Die schiet van buiten de zestien bijna binnen.
62' Dalmau is voor het eerst dreigend, maar het blijft 0-0.
60' Hoekschop FC Utrecht. Van der Hoorn kopt recht in de handen van Hahn.
59' WISSELS FC Utrecht: Warmerdam voor Zagre, Van de Streek voor Balk en Dalmau voor Douvikas.
52' Douvikas met een rush, maar de Griek loopt zich vast. Het tempo is ook in de tweede helft te laag.
47' FC Utrecht lijkt in de tweede helft 4-4-2 te spelen.
46' Goal? Nee! Buitenspel. Douvikas kopte nog naast ook.
46' We spelen weer!
45'+1Het is rust.
45' Balk krijgt voor de tweede keer een klap. Kooij ziet er geen overtreding in.
45' Het is bijna rust. We krijgen één minuut extra.
40' Kaarthouders die de wedstrijd gedwongen aan zich voorbij laten gaan missen niks vanavond. Het is een zouteloze wedstrijd. Slordig en zonder beleving.
32' Timber met een mooie passeerbeweging. Hij schiet, maar Hahn redt met de vingertoppen.
30' Eindelijk een flitsende aanval. Ter Avest legt terug op Gustafson. De Zweed schiet van dichtbij over. Het blijft 0-0.
25' Timber ligt op de grond. Een speler van Go Ahead stond op zijn hand.
21' Het tempo ligt te laag. We kijken naar een saai eenzijdig duel.
12' FC Utrecht heeft Go Ahead vastgezet. De bezoekers komen bijna niet meer van hun helft af.
6' Van der Hoorn met een lang voorzet. Balk zet zijn hoofd er tegenaan, maar kopt in de handen van doelman Hahn. Eerste kans van de wedstrijd.
5' Een fatsoenlijke aanval hebben we van beide ploegen nog niet gezien.
2' FC Utrecht zet meteen druk.
1' We zijn begonnen!

Opstellingen:

FC Utrecht: Eric Oelschläglel - Arthur Zagre, Mark van der Maarel (c), Mike van der Hoorn, Hidde ter Avest - Quinten Timber, Adam Maher, Bart Ramselaar - Remco Balk, Tasos Douvikas, Simon Gustafson
Go Ahead Eagles: Warner Hahn - Boyd Lucassen, Jay Idzes, Justin Bakker, Joris Kramer, Mats Deijl - Luuk Brouwers, Philippe Rommens, Ragnar Oratmangoen - Isac Lidberg, Inigo Cordoba

Warmlopen:

- FC Utrecht staat in de eredivisie op dit moment vijfde. Go Ahead Eagles is de nummer tien.
- In Stadion Galgenwaard is FC Utrecht dit seizoen nog ongeslagen.
- Bij Go Ahead Eagles speelt Jacob Mulenga. De Zambiaan speelde 93 duels voor FC Utrecht waarin hij 37 keer scoorde. Vorig jaar maakte RTV Utrecht de documentaire Jacob Mulenga Blessed.
- Bart Ramselaar is de topscorer aan de zijde van FC Utrecht met zes treffers. Go Ahead Eagles-speler Iñigo Córdoba draagt die titel bij de ploeg uit Deventer. De Spanjaard heeft ook zes treffers achter zijn naam staan.
- Van de 25 keer dat FC Utrecht - Go Ahead Eagles werd gespeeld in de eredivsie won de thuisploeg zestien keer. De bezoekers veroverden drie keer de winst.
- Bij FC Utrecht is Willem Janssen bij een volgende gele kaart geschorst.