Nick Venema na mindere periode weer bepalend: 'Heb ingezet op 17 goals dit seizoen'

UTRECHT/AUSTERLITZ - Nick Venema was vrijdag weer eens bepalend voor Jong FC Utrecht. De goalgetter uit Austerlitz stond sinds eind oktober droog in de eerste divisie, maar met twee goals schoot hij Jong Utrecht naar een 2-1 zege op bezoek bij VVV-Venlo. "Als je zo lang niet wint, dan is dit heel lekker", vertelt hij.
Ga ik blijven? Ga ik kijken welke clubs komen? Daar heb ik straks genoeg tijd voor
Nick Venema
"Ik heb een tijdje geen goals gemaakt en ook wat mindere wedstrijden gespeeld, dus dan is het als spits lekker dat je ze maakt", blikt Venema terug. "In de wedstrijd had ik wat makkelijkere kansen, maar bij mij gaan juist de moeilijke ballen er makkelijker in. Dit was niet nadenken en schieten. Als ik minder hoef na te denken, dan wordt het voor mij als spits makkelijker."
Na een ijzersterke openingsfase van het seizoen is Jong Utrecht nu weggezakt op de ranglijst. Ook het vormpeil van Venema zakte weg. Zo zat de aanvoerder van de beloftenploeg op de bank tegen FC Volendam en ADO Den Haag. Een bewuste keuze van trainer Darije Kalezic, die Venema kon begrijpen.
Nick Venema zat in een vormdip: "Ik heb wat mindere wedstrijden gespeeld"

Venema wil nog zeker negen goals maken

"Ik heb wat mindere wedstrijden gespeeld en er kwamen ook wat jongens terug uit het eerste. Dat waren de voornaamste redenen", zegt hij. "Ik heb de trainer erover gesproken. Ik was wat minder en de trainer kijkt soms verder dan alleen dit jaar. Die twee goals zijn dan wel heel lekker."
Door zijn treffers tegen VVV-Venlo staat de teller van Venema op acht goals, halverwege de competitie. De lat ligt echter hoger voor de spits. "Aan het begin van het seizoen had ik ingezet op 17 goals, want ik heb 15 als record. En dat staat nog steeds", geeft hij aan.
Maar ook de winterse transferperiode komt eraan, en dan wordt er altijd getrokken aan Venema. "Daar heb ik nog niet over nagedacht. Eerst die laatste wedstrijd nog", verwijst hij naar het duel tegen De Graafschap op maandag 20 december. "Dan duurt het even voor de transfermarkt opengaat en is er tijd om te kijken wat ik ga doen. Ga ik blijven? Ga ik kijken welke clubs komen? Daar heb ik straks genoeg tijd voor."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.