Rolstoelbasketbalsters winnen EK zonder finale te spelen

Anouk Taggenbrock
Anouk Taggenbrock © RTV Utrecht/ Bernadette Keizer
UTRECHT - De Nederlandse rolstoelbasketbalsters hebben hun Europese titel geprolongeerd zonder de finale te spelen. De ploeg van bondscoach Gertjan van der Linden zou het in Madrid in de eindstrijd opnemen tegen Groot-Brittannië, maar de Britse ploeg trok zich terug na een tweede coronageval in de selectie.
De Britse basketbalsters bereikten de finale met een zege op Duitsland (58-51), maar kort daarna besloten ze terug naar huis te gaan vanwege de coronabesmettingen. Nederland had zich voor de eindstrijd van het EK geplaatst met een ruime zege op gastland Spanje (68-33).
"Dit is nog steeds een bijzondere tijd en de gezondheid van de mens moet altijd voorop staan", zegt bondscoach Van der Linden. "Dat we op deze manier Europees kampioen worden is jammer, maar in de wedstrijden die we tegen alle teams hebben gespeeld was er een duidelijk verschil. We zijn nog steeds groeiende en worden steeds breder. Mooi om te zien hoe iedereen beter wordt."

Anouk Taggenbrock

In de Nederlandse selectie zit met de Utrechtse Anouk Taggenbrock een regiogenote, al speelde zij vooral een bijrol op dit EK. Haar meeste minuten maakte Taggenbrock in de wedstrijd tegen Turkije, toen ze twaalf minuten in actie kwam.
Afgelopen zomer veroverden de rolstoelbasketbalsters van Oranje in Tokio goud op de Paralympische Spelen, ook toen speelde Taggenbrock een bijrol.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.