Van der Maarel na gelijkspel tegen Go Ahead: 'Ons voetbal is kenmerkend: Blaffen en niet bijten'

UTRECHT - FC Utrecht kon zaterdagavond opnieuw niet overtuigen in de eredivisie. De ploeg van trainer René Hake speelde een bloedeloze 0-0 tegen Go Ahead Eagles. Alleen invaller Dalmau bracht de bezoekers uit Deventer even aan het wankelen met een kopbal op de lat. Voor de rest was het veel geschreeuw en weinig wol.
"De eerste helft was slecht, de tweede helft was beter. We spelen bijna alleen maar op hun helft", laat Hake na afloop optekenen. "Het leek begin dit seizoen allemaal heel makkelijk te gaan. Dat is een beetje weg en dat is zorgelijk. Als je zo vaak in de zestien bent moet je er minimaal één binnenleggen. Of het tij nog te keren is? Jazeker. Jij bent toch ook niet elke dag in topvorm?"
René Hake: 'Het moet beter'
Mark van der Maarel legde de vinger na afloop meteen op de zere plek. "We blaffen wel, maar we bijten niet en dat is kenmerkend voor ons de laatste tijd."
Mark van der Maarel: 'Het is blaffen maar niet bijten'
"We hebben niks weggegeven. Dat is een compliment waard", vertelt Van der Maarel. "Maar aan de bal brengen we te weinig. Ik begrijp de bezorgdheid van mensen die het gevoel hebben dat het minder en minder wordt. We werken er hard aan."

Afscheid Mulenga in lege Galgenwaard

Jacob Mulenga kwam in de 80e minuut in de ploeg bij Go Ahead Eagles. De Utrechtse Zambiaan maakte in zijn carrière 25 eredivisiedoelpunten in de Galgenwaard in het shirt van FC Utrecht. "Dit is mijn laatste seizoen", deed de 37-jarige Mulenga uit de doeken.
Jacob Mulenga: 'Het is mooi geweest'
"Ik wilde graag afscheid nemen voor een volle Galgenwaard. Dat is spijtig, maar het is mooi geweest. Frans van Seumeren en Jordy Zuidam hebben al aangegeven dat ze me er graag bij willen hebben. Dat stel ik enorm op prijs, dus hopelijk tot ziens."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.