Eredivisie waterpolo: mannen ZPC Amersfoort onderuit, zege dames UZSC

© Fotostudio RedGreenBlue
AMERSFOORT - De waterpoloërs van ZPC Amersfoort hebben in eigen huis met 10-16 verloren tegen GZC Donk. De dames van UZSC uit Utrecht deden betere zaken door met 5-7 te winnen bij ZVL.
De eerste twee periodes bij ZPC Amersfoort waren gelijkopgaand. De stand bij rust was 6-6. In de derde periode liepen de bezoekers uit naar drie goals voorsprong, maar ZPC Amersfoort knokte zich terug tot 10-11. GZC Donk trok uiteindelijk aan het langste eind door nog vijf keer te scoren. Milán Börcsök was topscorer bij de Amersfoorters met vier treffers.
In de eredivisie is ZPC Amersfoort van de derde naar de zesde plaats gezakt. De ploeg heeft 29 punten uit vijftien duels. De teams in de top 7, buiten koploper AZC, staan dicht bij elkaar.

UZSC blijft tweede na zege

De waterpolosters van UZSC stonden na twee periodes met 1-4 voor. De thuisploeg verkleinde de achterstand, maar uiteindelijk gingen de punten mee naar Utrecht. Onder anderen Hanna Hogervorst en Lois den Ouden speelden een belangrijke rol bij UZSC. Ze scoorden drie keer en waren daarmee de topschutters.
UZSC blijft de nummer twee van de eredivisie met dertig punten. De achterstand op koploper De Zaan is zes punten, maar de Utrechters speelden een wedstrijd minder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.