Uitslagen zaalhockey met dubbele zege Schaerweijde: 'Grote glimlach'

UTRECHT - De zaalhockeyers zijn begonnen aan de hoofdklasse. Hieronder een overzicht van de resultaten van SCHC uit Bilthoven, Kampong uit Utrecht, Schaerweijde uit Zeist en Voordaan uit Groenekan.
De hockeysters van SCHC kunnen terugkijken op een goede eerste speelronde in de hoofdklasse A met twee zeges in Delft. Ook de dames van Kampong, die uitkomen in de hoofdklasse B, wonnen in Rotterdam beide duels.

Slechte dag Kampong mannen

Net als de vrouwen van de Bilthovenaren pakten de mannen van SCHC en Schaerweijde ook de volle buit. Beide speelden in Rotterdam en komen uit in de hoofdklasse A. Er vielen volop goals, zie hieronder. De mannen van Kampong boekten de slechtste resultaten van de regionale teams. Er werd in Delft twee keer verloren in de hoofdklasse B. In die klasse won Voordaan één keer en verloor het één keer.
Trainer Tim Oudenaller blikt met een tevreden gevoel terug op de twee overwinningen van zijn Schaerweijde

Grote glimlach

Jelle Westendorp, die aardig op schot was bij Schaerweijde, zag dat zijn ploeg het moeilijk had in het begin van de tweede wedstrijd tegen Pinoké. "We moesten even wennen aan het niveau. Bloemendaal (tegenstander in de eerste wedstrijd red.) vond ik qua intensiteit wat minder. We moesten schakelen tussen de twee wedstrijden."
Tim Oudenaller, trainer Schaerweijde, vindt dat de zeges van 3-6 op Bloemendaal en Pinoké niet te vergelijken zijn. "Pinoké vind ik echt een goede zaalploeg. De zege op Pinoké is knapper dan op Bloemendaal. Ik vond tegen Pinoké onze keeper erg goed. Hij pakte een paar cruciale ballen en dan kan je van daaruit kansen creëren en uitlopen"', zegt Oudenaller met een grote glimlach.
We waren een stuk beter en moesten het uitbouwen, maar we verslapten
Jelle Westendorp, speler Schaerweijde
Ondanks dat Schaerweijde twee keer wint ziet Westendorp nog verbeterpunten, vooral in de eerste wedstrijd tegen Bloemendaal. Phijffer: "Een 3-0 voorsprong wordt 3-2. We waren een stuk beter en moesten het uitbouwen, maar we verslapten."
Jelle Westendorp, speler Schaerweijde, na de twee zeges van zijn ploeg

Hoofdklasse A dames in Delft

SCHC - Victoria 2-1
SCHC - Bloemendaal 5-2

Hoofdklasse B dames in Rotterdam

Kampong - Oranje Rood 4-1
Amsterdam - Kampong 3-4

Hoofdklasse A heren in Rotterdam

Amsterdam - SCHC 3-2
SCHC - Hattem 5-4
Bloemendaal - Schaerweijde 3-6
Pinoké - Schaerweijde 3-6

Hoofdklasse B heren in Delft

Voordaan - Almere 6-3
Cartouche - Kampong 2-1
Almere - Kampong 5-4
Voordaan - Cartouche 3-4
Pinoké - Schaerweijde
Pinoké - Schaerweijde © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.