VTV plaatst zich na thriller tegen SKF voor finale om de landstitel

NIEUWEGEIN/VEENENDAAL - VTV heeft de finale om de landstitel bereikt. De tafeltennisters uit Nieuwegein rekenden in de halve finales van de eredivisie in een thriller af met SKF uit Veenendaal. Het werd 4-3.
VTV, de nummer twee in de eredivisie, begon uitstekend aan de ontmoeting. De eerste partij werd met 3-0 gewonnen door Li Dong, die wordt gezien als de sterkste speelster van de ploeg uit Nieuwegein. Zij versloeg Brenda Vonk van SKF. In de tweede partij trokken de Veenendaalse bezoekers, die als derde eindigden in de competitie, overtuigend de stand gelijk. Jacintha de Hoop was met 3-0 te sterk voor Vera van Boheemen.
Ik had geen idee waar dit ging eindigen
Vera van Boheemen
Daarna trok SKF de goede lijn door. Er werd weer met 3-0 gewonnen. Dit keer rekende Melanie Bierdrager af met Sanne de Hoop.
Vervolgens boog VTV de achterstand om in een 3-2 voorsprong. De vierde partij tussen Li Dong en Jacintha de Hoop eindigde in 3-0 en in de vijfde partij won Sanne de Hoop in een vijfgamer van Brenda Vonk.
Gelukkig wonen Sanne en ik niet meer onder hetzelfde dak
Yacintha de Hoop
VTV slaagde er niet in om de zege over de streep te trekken in de zesde partij. Melanie Bierdrager versloeg Vera van Bohemen met 3-1.

Sister Act

In de alles beslissende wedstrijd namen de zusjes Sanne (VTV) en Jacintha (SKF) de Hoop het tegen elkaar op. Zij werden in het dubbelspel vergezeld door Li Dong (VTV) en Melanie Bierdrager (SKF). De clash eindigde in een 3-0 zege voor VTV.
Menno Schilder in gesprek met Sanne en Jacintha de Hoop
In de finale speelt VTV tegen Scylla, de nummer 4 van het reguliere seizoen dat verrassend afrekende met het als eerste geplaatste Den Helder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.