Japanse aanwinst voor FC Utrecht

© FC Utrecht
UTRECHT - FC Utrecht heeft zich per direct verstrekt met Naoki Maeda. De Japanner wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Nagoya Grampus. FC Utrecht heeft bovendien een optie tot koop bedongen op de 27-jarige aanvaller, die als die optie wordt gelicht tot medio 2025 aan FC Utrecht verbonden blijft.
Maeda is een rechterspits en werd opgeleid bij Tokyo Verdy en maakte bij die club ook zijn debuut in het betaalde voetbal. Daarna speelde hij ook nog voor Matsumoto Yamaga en Yokohama F. Marinos. Hij speelt sinds 2018 voor Nagoya Grampus.
In totaal speelde Maeda neemt 240 competitieduels, 50 bekerwedstrijden en acht AFC Champions League-duels. Hij speelde bovendien 8 jeugdinterlands.

Creatief

"Naoki is een creatieve speler met een goede dribbel en kan een man passeren", zegt typeert technisch directeur Jordy Zuidam over de Aziatische aanwinst. "Hij bewaart ook goed het overzicht in de eindfase, is wendbaar en heeft een goede acceleratie na zijn actie. Het is een speler die met veel energie speelt en heeft veel dreiging in zijn spel naar voren. Bovendien heeft hij een goed schot. We beschouwen Naoki als een directe versterking voor onze ploeg en zijn derhalve erg blij hem aan boord te hebben."
Maeda is op dit moment in afwachting van zijn werkvergunning en zal in de tweede seizoenshelft in actie komen. Na Toshiya Fujita en Yoshiaki Takagi kan hij de derde Japanner worden die uitkomt in de hoofdmacht van FC Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.