Crisis bij FC Utrecht na uitschakeling in KNVB-beker door NAC

UTRECHT - FC Utrecht is in de tweede ronde van de KNVB-beker uitgeschakeld door NAC Breda. De nummer 6 van de Eredivisie verloor in Breda met 3-2 van de eerstedivisionist. "We zijn heel ver door de ondergrens gezakt", reageerde trainer René Hake na de wedstrijd.
Willem Jansen na afloop van het verloren bekerduel
Mike van der Hoorn had de Utrechters in de eerste helft met een kopbal aan de leiding gebracht. Kort daarvoor had Spanjaard Adrián Dalmau voor FC Utrecht een penalty gemist.
1-0 door een treffer van Mike van der Hoorn.
1-0 door een treffer van Mike van der Hoorn. © ANP

Tweede gele kaart

Na de rust trok Thom Haye met twee goals de voorsprong naar NAC. Van der Hoorn moest in de tweede helft het veld verlaten nadat hij zijn tweede gele kaart had gekregen. FC Utrecht voetbalde daarna met tien man.
Mike van der Hoorn van FC Utrecht kreeg rood na twee gele kaarten.
Mike van der Hoorn van FC Utrecht kreeg rood na twee gele kaarten. © ANP
Tegen het eind van de wedstrijd zette Anastasios Douvikas de bezoekende ploeg desondanks weer op gelijke hoogte. Maar in blessuretijd gaf invaller Vieri Kotzebue de genadeslag: 3-2.

Onbegrijpelijk

FC Utrecht-aanvoer Willem Janssen snapt niet hoe FC Utrecht zich in de KNVB-beker heeft kunnen laten verrassen door NAC Breda. "Onbegrijpelijk wat er vanavond gebeurd is", zei hij. "In de eerste helft was er niks aan de hand en hadden we niets te duchten van NAC. Na rust schoten ze drie keer op goal en dat waren twee doelpunten."
René Hake spreekt van crisis
In de tweede helft vervulde Thom Haye met twee doelpunten een hoofdrol. "Vlak voor de 2-1 waren wij er door en had een van ons de bal zowat voor het intikken, maar daarna braken zij uit en kwamen ze voor, onvoorstelbaar", zei de geïrriteerde captain. "Dat Haye een vrije trap van 23 meter afstand in de kruising schiet, heb je ook nog eens op zo'n avond. Of het crisis is nu? Ja, dat denk ik wel."

Derde wedstrijd zonder zege

Voor FC Utrecht is het de derde wedstrijd op rij zonder zege. In de Eredivisie werd in de afgelopen speelronde met 0-0 gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles en daarvoor verloor de ploeg van trainer René Hake met 4-1 van PSV.
Ook Hake neemt het woord crisis in de mond. "We moeten doen wat maar kan. Er moet echt gesleuteld gaan worden. Dit is een schandalige prestatie en het moet gewoon beter." In de kleedkamer heerste een dramatische stemming. "Er moeten nu twee wedstrijden gewonnen worden, dat is heel simpel. Als dat niet lukt hebben we een groot probleem. Het is crisis."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.