Roy Terschegget doet stapje terug

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Roy Terschegget vertrekt na dit seizoen bij Spakenburg. De middenvelder vindt het tijd om op een lager niveau te gaan spelen. Terschegget speelde twaalf seizoenen op het hoogste amateurniveau: negen jaar bij GVVV en drie seizoenen voor Spakenburg.
“Het is mooi geweest”, zegt Terschegget tegen RTV Utrecht. “Gedurende de laatste drie coronaseizoenen merkte ik dat het steeds lastiger werd om weer fit te worden. Ik ga me nu richten op een trainersloopbaan.”
Terschegget stopt nog niet met voetballen. “Daarvoor vind ik het nog veel te leuk. Maar dat zal op een lager niveau zijn.” Bij welke club hij zijn loopbaan afsluit is nog niet bekend.

Ervaring genoeg

Terschegget begon met voetballen bij GVVV en keerde via de jeugd van Heerenveen en De Graafschap in 2010 terug in Veenendaal. Met GVVV promoveerde hij in 2011 naar de tweede divisie. Het sensationele bekerseizoen 2011-2012 beleefde hij vanwege een kruisbandblessure vanaf de tribune.
Vlak voor zijn overgang van GVVV naar Spakenburg liep hij opnieuw een kruisbandblessure op. Daardoor, en door de coronacrisis, speelde hij tot nu toe slechts een handvol duels voor die club.
Roy Terschegget
Roy Terschegget © Orange Pictures

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.