Puck Pieterse vijfde in Rucphen: 'Hoop derde te blijven in stand Wereldbeker'

AMERSFOORT - Puck Pieterse is zaterdag tijdens de Wereldbeker in Rucphen als vijfde geëindigd. De veldrijdster uit Amersfoort kwam in de Brabantse cross negentien seconden na winnares Marianne Vos over de finish.
Puck Pieterse: "Vandaag miste ik nog wat om mee te doen voor de overwinning"
Pieterse reed lange tijd mee in de kopgroep van zes rensters, maar in de finale kon ze het verschroeiende tempo van wereldkampioene Lucinda Brand, Marianne Vos en Denise Betsema niet volgen. Ook Fem van Empel, die net als Pieterse uitkomt in de beloftencategorie, haakte af.
Vooraan ging de winst naar Vos, die een spannende sprint won van Brand. Betsema werd derde. Daarachter greep Pieterse naast de overwinning bij de U23-categorie, want Van Empel had een beter eindschot. "Ik probeerde het nog wel, maar ik zat te ver. Ik wist dat Fem heel hard kan aanzetten. Ik had wel meer snelheid na de balkjes, maar er zat nog net een bochtje voor. Dat was dus wel jammer", vertelt Pieterse aan Namen en Rugnummers.

Derde in het klassement

In het algemeen klassement van de Wereldbeker, tussen alle elites, blijft Pieterse wel derde staan met 220 punten. Haar leidende positie in het U23-klassement behoudt ze, al is concurrente Van Empel genaderd tot op 25 punten.
Ik hoop mijn derde plek te kunnen behouden in het klassement
Puck Pieterse
"Het Wereldbekerklassement is nu het belangrijkste", merkt Pieterse op. "Het algemene klassement en die bij de beloften, allebei. Ik hoop mijn derde plek te kunnen behouden. Het is heel fijn dat ik iedere week in de leiderstrui van de beloften mag rijden. Ik hoop dat het de rest van het seizoen ook lukt."
Dat het een zware cross was in Rucphen. "Het viel niet stil. Het was steeds vol gas", legt ze uit. "Vandaag miste ik nog wat om mee te doen voor de overwinning, maar tot nu toe zit ik dicht bij de toppers. Ik probeer niet te veel druk op mezelf te leggen en gewoon mijn ding te blijven doen. Ik kan ook heel gestrest zijn, dat verschilt per wedstrijd."
Puck Pieterse (links) werd vandaag tweede bij de beloftes
Puck Pieterse (links) werd vandaag tweede bij de beloftes © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.