Jesse Puts loopt finale 50 meter vrije slag mis op WK: 'Mijn lichaam is op'

UTRECHT - Jesse Puts is er niet in geslaagd om de finale van de 50 meter vrije slag te halen op het WK kortebaan. De zwemmer uit Utrecht werd met een tijd van 21,41 seconden zesde in zijn halve finale, wat niet genoeg was voor een finaleplaats.
Jesse Puts: 'Mijn lichaam is op, jammer dat dit op het WK gebeurt'
Puts was zaterdagochtend in de series (21,39) sneller dan 's middags. Zijn 21,41 seconden was goed voor een dertiende tijd van de zestien halvefinalisten.
De sprinter, die in 2016 nog wereldkampioen werd op deze afstand, bleef met deze tijden ook ver verwijderd van zijn persoonlijk record op de 50 vrij, dat hij begin november op 20,99 zette op het EK kortebaan in Kazan.

Teleurstellend

"Tot nu toe vind ik het toernooi teleurstellend. Het is een ontzettend zwaar seizoen geweest. Van augustus tot nu heb ik maar twee vrije weekenden gehad. De rest was wedstrijden", kan hij nog lachen. "Ik heb ook veel gereisd. Mijn lichaam is op nu, het is jammer dat het op het WK gebeurt. Maar ik heb er wel vrede mee, omdat de rest van het seizoen ontzettend mooi is geweest."
Vrijdag wist Puts met de gemengde estafetteploeg nog zilver te winnen op het WK in Abu Dhabi. Zondag (50 meter vlinderslag) en maandag (100 meter vrije slag) komt hij ook nog in actie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.