Vijfde plaats Lars van der Haar in Rucphen: 'Had geen last van zeurende knie'

WOUDENBERG - Lars van der Haar is zaterdag als vijfde over de streep gekomen in de Wereldbeker-manche van Rucphen. De Woudenberger kon in de snelle finale het tempo niet meer volgen en zag de Brit Tom Pidcock winnen.
Het betekent vrij weinig voor de vorm, maar mentaal is het heel vervelend
Lars van der Haar over knieblessure
Van der Haar schoot uit de startblokken in zijn Europese kampioenstrui. Hij maakte dan ook lang deel uit van de grote kopgroep. In de finale maakten Eli Iserbyt, leider in de Wereldbeker, en Tom Pidcock het verschil. De Britse kampioen wist na een goede slotfase de Belg af te houden. Michael Vanthourenhout werd derde.
Vijftien seconden na Pidcock kwam Van der Haar over de finish als vijfde. Daardoor blijft de kleine crosser vijfde staan in het algemeen klassement van de Wereldbeker, met 196 punten. Leider Iserbyt heeft al 337 punten.

Knieblessure

De afgelopen week was Van der Haar op trainingskamp in Mallorca, maar hij sukkelde met een blessure. "Het is een wielrennersknietje. Er is zeg maar een 'schuurpapiertje' dat op de knie is gaan klooien. Dat geeft last als ik in eenzelfde beweging aan het fietsen ben. Maar ik heb er in de wedstrijd geen last van gehad", vertelt hij.
Lars van der Haar: "Het was moeilijk om een moment van rust te vinden"
"Ik heb normaal moeite als ik terugkom uit Mallorca, en toch ging het vandaag redelijk", blikt Van der Haar terug op zijn wedstrijd in Rucphen. "Het was zo'n snelheidsrace dat het moeilijk was om een moment van rust te vinden. Dat moment was er niet vandaag."
Het trainingskamp zal hij snel willen vergeten. "Ik moest er vooral rusten vanwege die kniepijn. Ik heb niet veel kunnen trainen en doen wat ik wilde. Wel een paar uur kunnen pakken en die nemen we mee naar de tweede seizoenshelft", aldus de Europees kampioen.

Europese kampioenstrui

"Het betekent vrij weinig voor de vorm, maar mentaal is het heel vervelend. Je hoopt dat het verdwijnt, maar het kwam elke keer weer terug. Dat is vervelend, en nieuw voor mij. Een zeurende knie gaat echt irritant zijn. Tijdens een duurtraining wordt je dan een beetje gek", legt hij uit.
"Het is mooi om in die Europese trui rond te rijden. Er wordt meer naar mij gekeken. Niet specifiek door die trui, maar ik omdat ik goed rijd en in vorm ben. Vandaag rijd ik mooi mee in de top-5 en dat hoop ik morgen (zondag, red.) ook te doen in Namen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.