Botic van de Zandschulp finalist op NK tennis: 'Zin in'

VEENENDAAL - Botic van de Zandschulp heeft zich met moeite geplaatst voor de enkelfinale van het NK tennis. De Veenendaler wist in Amstelveen in drie sets af te rekenen met Jelle Sels: 5-7, 6-3, 6-3.
Botic van de Zandschulp in gesprek met verslaggever Menno Schilder
In de eerste set had Van de Zandschulp de nodige problemen, met zichzelf en met titelverdediger Sels. De nummer 57 van de wereld was cynisch, mopperde veel en maakte diverse fouten. Het zorgde ervoor dat Sels met 5-7 won.
De reactie van de Veenendaalse tennisser, die dit jaar zijn doorbraak beleefde, was goed. Het begon te lopen voor Van de Zandschulp, die zelfs een 5-1 voorsprong pakte in de tweede set. Uiteindelijk won hij met 6-3. Ook de derde set trok Van de Zandschulp met 6-3 naar zich toe, waardoor hij zich plaatste voor de finale.
Van de Zandschulp is op dit moment de nummer 57 van de wereld. "Mensen gaan vrijer tegen mij gaan spelen. Omdat ze niets te verliezen hebben. Dat is iets nieuws waar ik mee om moet gaan", aldus Van de Zandschulp tegen RTV Utrecht. "Ik probeer hetzelfde als eerst te doen."
Zondag is Gijs Brouwer, die met 6-4 en 6-1 Michiel de Krom versloeg, de tegenstander van Van de Zandschulp in de eindstrijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.