Van de Zandschulp sluit succesvol jaar af met Nederlandse titel: 'Opgelucht'

PROVINCIE UTRECHT - Botic van de Zandschulp heeft het NK tennis indoor op zijn naam geschreven. De tennisser uit Veenendaal was in de finale met 2-1 in sets te sterk voor Gijs Brouwer.
Botic van de Zandschulp op het NK
Botic van de Zandschulp op het NK © Orange Pictures
Van de Zandschulp verloor de eerste set nog met 3-6. Vervolgens wist hij de spannende tweede set met 7-5 te winnen. In de beslissende derde set trok Van de Zandschulp met 6-4 aan het langste eind. Het was voor de Veenendaler de tweede keer dat hij het NK wist te winnen.

Opluchting

"Het voelt goed. Ik ben ook wel opgelucht. Fijn om deze zo in het begin van het seizoen op zak te hebben", sprak Van de Zandschulp tegen RTV Utrecht. "Het is een goed niveau, het waren geen makkelijke potjes. Het tennis ligt dicht bij elkaar."
Het is moeilijker dan het lijkt
Botic van de Zandschulp
Van de Zandschulp beleefde het afgelopen seizoen zijn doorbraak en is inmiddels de nummer 57 van de wereld. Als qualifier bereikte hij dit jaar de kwartfinales van de US Open. Van de Zandschulp kwam ook de mondiale top 100 binnen.
Op voorhand was Van de Zandschulp de grote favoriet voor de Nederlandse titel. "Ik wil niet zeggen dat ik aan mijn stand verplicht ben om de Nederlandse titel te veroveren. Maar mensen verwachten het wel. Het is moeilijker dan het lijkt", zegt de Veenendaler. "Straks bij de ATP krijg ik ook die druk mee. Het is fijn om dat nu ook al gehad te hebben."
Botic van de Zandschulp over zijn Nederlandse titel
Het NK werd gespeeld op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. Publiek was daar vanwege de coronamaatregelen niet welkom. Van de Zandschulp vliegt over een week naar Australië, waar hij zich op twee ATP-toernooien gaat voorbereiden op de Australian Open. De Nederlands kampioen is vanwege zijn positie op de mondiale ranglijst rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.