Pieterse derde bij wereldbeker in Namen: 'Heel diep gegaan'

AMERSFOORT - Puck Pieterse is bij de wereldbeker veldrijden in het Belgische Namen als derde geëindigd. De Amersfoortse zag de winst gaan naar wereldkampioene Lucinda Brand.
Puck Pieterse
Puck Pieterse © Orange Pictures
Op het typische parcours voor renners met een hoog duurvermogen reed Brand bijna van start tot finish alleen voorop. Op zo'n 20 seconden finishte Denise Betsema als tweede. Op ongeveer een minuut volgde Pieterse.
"Ik ben heel moe. Ik heb twee dagen alles gegeven. Ik ben wel aan wat herstel toe", laat Pieterse weten vanuit België. "Ik vind Namen één van de mooiste wedstrijden. Het is een parcours waar je de hele tijd focus moet hebben."
Pieterse kende een goede start. "Maar in de laatste rondes kwamen ze dichterbij. In de laatste ronde ben ik daardoor ook heel diep gegaan."
Puck Pieterse over haar derde plek
Brand voert de leiding in het wereldbekerklassement, Betsema staat tweede en Pieterse is de nummer drie. Zaterdag zei de Amersfoortse tegen RTV Utrecht dat de derde plek behouden in het wereldbekerklassement haar voornaamste doel is.

NK veldrijden afgelast

Deze week werd bekend dat het NK veldrijden in Zaltbommel vanwege de coronamaatregelen niet door kan gaan. De organisatie van de wereldbeker in Rucphen heeft aangegeven dat het NK daar gefietst kan worden. "Het zou mooi zijn als het door kan gaan. Ook omdat het vorig jaar ook niet doorging. Rucphen is daar een geschikt parcours voor", aldus Pieterse.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.