Tafeltennissers VTV grijpen landstitel na spannende finale: 'Heel blij'

NIEUWEGEIN - De tafeltennisters van VTV uit Nieuwegein hebben de landstitel in de eredivisie op hun naam geschreven. Een spannende finale werd met 4-3 gewonnen van Scylla.
Dong Li, sterspeelster bij VTV, opende de finale met een overtuigende 3-0 overwinning op Marie Depuydt. In de tweede partij trok Scylla de stand gelijk. Vera van Boheemen werd met 1-3 verslagen door Esmee van Marwijk. In de spannende derde wedstrijd trok Scylla, dat zich verrassend had geplaatst voor de finale door het als eerste geplaatste Den Helder te verslaan in de halve finale, de goede lijn door. Sanne de Hoop kreeg met 2-3 klop van Maaike van de Pavoordt.

Dong weer oppermachtig

Dong Li won ook haar tweede duel met 3-0. De tegenstander was Van Marwijk. Zo stond het 2-2. De Hoop gaf de winst van Dong een goed vervolg. Ze won met 3-1 van Depuydt. In de zesde wedstrijd kwam Scylla weer op gelijke hoogte. Van Boheemen en Van de Pavoordt hielden het lang spannend, maar Van de Pavoordt trok aan het langste eind.
Lee Dong blikte in Namen en Rugnummers terug op de gewonnen landstitel
Een zevende wedstrijd moest daardoor de beslissing brengen. De teams speelden twee tegen twee. Dong en De Hoop kwamen namens VTV in actie en zorgden voor een knappe comeback tegen Depuydt en Van Marwijk. Na een 0-2 achterstand vochten de speelsters van de ploeg uit Nieuwegein zich naar een 3-2 winst, waarna de landstitel werd gevierd.

Blijdschap bij VTV

"We kunnen helaas geen feestje vieren want alles is dicht", blikte Dong terug op de zege. "De finale was heel spannend. Dat had ik eigenlijk niet verwacht. Ik ben blij dat we hebben gewonnen. Ik had het eigenlijk ook wel verwacht."
Dong stond aan de wieg van het team van VTV. Het veroveren van de landstitel is voor haar dan ook een droom die uitkomt. "Dit wilde ik al heel lang met VTV. Ik ga nog wel door komend seizoen. Daarna ga ik over mijn toekomst nadenken", aldus Dong die volgende week 50 wordt.