Fortissimo wint ook niet van Kwiek: 'Nu teleurstelling, morgen herpakken'

COTHEN - In de eredivisie handbal heeft Fortissimo in de eigen zaal verloren van Kwiek. De Cothense dames gingen met 28-35.
Fortissimo - Kwiek
Fortissimo - Kwiek © RTV Utrecht
Bij rust keek Fortissimo al tegen de 14-18 achterstand aan. Na rust kwamen de Cothenaren nog even dichterbij, maar uiteindelijk trokken de bezoekers met 28-35 aan het langste eind.
Coach Ronald van der Kamp na de nederlaag
"Wij verloren vandaag heel veel één tegen één duels", analyseerde coach Ronald van der Kamp na afloop tegen RTV Utrecht. . "Het was vandaag meer ons onvermogen dan hun verdiensten."

Negatieve reeks

Fortissimo staat in de eredivisie voorlaatste met drie punten uit elf duels, hetzelfde aantal als hekkensluiter Borhave. "Helaas hebben we nog weinig wedstrijden gewonnen. Deze sluit in dat rijtje aan", aldus VivianeHofman na afloop tegen RTV Utrecht. Bij Fortissimo zijn het vaak fases in de wedstrijd waarin het minder gaat. "Soms zijn het slordigheden achter elkaar, ik kan er niet echt mijn vinger op leggen."
Ondanks de negatieve resultaten proberen de Cothense dames de moed erin te houden. "Op zondag is de teleurstelling er, dan slapen we er een nacht over en op maandag trainen we dan weer. Dan is het herpakken, een nieuwe week met nieuwe kansen", aldus Hofman.
Viviane Hofman in gesprek met verslaggever Pieter Tammens
Voor Fortissimo zijn de negatieve resultaten wel even wennen. "In de eerste divisie won je alles en nu verlies je alles. Dat is een mentaal dingetje en moeten we aan werken. We moeten wel elke wedstrijd apart blijven bekijken anders wordt het er niet leuker op", zegt Hofman.
"We moeten sportief volwassener worden. Eigenlijk missen wij ook 'schoffie' in de ploeg", zegt Van der Kamp. "We moeten betere keuzes zien te maken en veel ervaring op doen. We maken wel stapjes, maar voor een coach gaat dat nooit snel genoeg."