Thomas van Battum verliest regioderby van broer Bram: 'Toch trots op hem'

UTRECHT/GROENEKAN - Voordaan tegen Kampong in de hoofdklasse B was niet alleen een derby in het zaalhockey, maar ook een broedertwist tussen Thomas en Bram van Battum. Het Kampong van Bram won met 7-1 het Voordaan van Thomas.
Regioderby Kampong - Voordaan
Regioderby Kampong - Voordaan © RTV Utrecht
Thomas had nog nooit tegen Bram gespeeld. Bram scoorde twee keer. Tijdens de wedstrijd baalde Thomas van die tegengoals. "In het veld dacht ik kloten, maar na de wedstrijd vind ik het leuk. Het is ook leuk om te zien dat hij het goed doet bij Kampong en Jong Oranje. Da's alleen maar trots."

Zelf scoren

Thomas zelf scoorde ook nog, maar toen werd er al afgefloten. "Het is altijd leuk om te scoren, zeker tegen je broertje. Maar ik hoorde het niet zo goed. Je hoorde overal fluitjes in zo'n blaashal met meerdere wedstrijden. Uiteindelijk werd die afgefloten. Ik weet niet waarom", zegt Thomas.
Thomas van Battum over het treffen met broer Bram
Bram vond het ook leuk om tegen zijn broer te spelen. In aanloop naar het duel ging het over het treffen. Bram: "Gisteren hadden we een dinertje thuis. Er werd veel trash talk gedaan. Dan is het fijn om te winnen."
Ik zal Thomas nog wel een paar keer herinneren aan de overwinningen
Bram van Battum, speler Kampong

Kerstborrel

Bram denkt dat zijn broer wel op de kerstborrel komt ondanks de ruime nederlaag. "We zijn vijanden op het veld, maar uiteindelijk ben je broers. Ik zal hem nog wel een paar keer herinneren aan de overwinning."
Bram van Battum over het treffen met zijn broer Thomas

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.