Utrechts trio naar wereldbeker veldrijden in Dendermonde

© Robert Claus
WOUDENBERG/AMERSFOORT - Bondscoach Gerben de Knegt heeft drie veldrijders uit de provincie Utrecht opgenomen in de selectie voor de wereldbeker veldrijen in het Belgische Dendermonde, die op Tweede Kerstdag wordt verreden. Bij de mannen gaat Woudenberger Lars van der Haar aan de start, bij de vrouwen Puck Pieterse uit Amersfoort en bij de junioren vrouwen Nienke Vinke, eveneens uit Amersfoort.
Europees kampioen Lars van der Haar krijgt voor het eerst dit seizoen te maken met Mathieu van der Poel, die als gevolg van een blessure later dan gepland begint aan zijn veldritseizoen. De Woudenberger werd afgelopen weekend in Rucphen vijfde en werd in Namen teleurstellend twaalfde. In het wereldbekerklassement is hij op de vijfde plaats de beste Nederlander.
Puck Pieterse kende een prima weekend. In Rucphen werd ze zesde, in Namen derde. In het wereldbekerklassement staat de Amersfoortse derde, en ze start bij de wedstrijden in de trui van de beste rijdster in de categorie O23.
Nienke Vinke haalde alleen bij de eerste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen, in het Tsjechische Tabor, punten en staat op de 21e plaats.