LIVEBLOG: FC Utrecht maakt in blessuretijd gelijk tegen tien Tukkers

UTRECHT - FC Utrecht speelt vanavond in Stadion Galgenwaard de laatste competitiewedstrijd voordat de winterstop aanbreekt. De ploeg van hoofdtrainer René Hake krijgt FC Twente op bezoek. Na drie duels zonder overwinning in de eredivisie is een zege in deze laatste speelronde van 2021 meer dan welkom voor de Utrechters.
De wedstrijd is natuurlijk LIVE te horen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1 FM) met commentaar van René van den Berg, Pieter van Schaick en de analyse van Gert Kruys. Lees hier de voorbeschouwing op de wedstrijd.

Eindstand 1-1

Scheidsrechter: Martens

0-1 Ricky van Wolfswinkel '17
1-1 Mimoun Mahi 90'+5

90'+8 En dan is het klaar. FC Utrecht sluit 2021 af met een gelijkspel. Straks op onze site alle reacties! Voor nu namens de sportredactie van RTV Utrecht een fijne feestdagen en een gelukkig en sportief 2022!
90'+8 GEEL: Van der Hoorn voor hands. Timber gaat vervolgens ook op de bon wegens protsteren.
90'+7 FC Utrecht is een slotoffensief gestart om toch nog drie punten uit het vuur te slepen.
Mahi maakt dik in de blessuretijd gelijk voor Utrecht
90'+5 GOAL! Boussaid haalt de achterlijn. De Belg wipt de bal voor en Mahi kopt de bal binnen! Het is 1-1.
90'+4 Mahi met een dribbel voor FC Utrecht. Hij schiet uiteindelijk met rechts. Er zit geen kracht achter. Unnerstall heeft het schot klem.
90' De officiële speeltijd zit erop. We krijgen er acht minuten bij.
89' Boussaid weer namens FC Utrecht met een hoge bal. Keeper Unnerstall plukt hem uit de lucht.
86' WISSELS FC Twente: Everink voor Troupée, Rots voor Limnios en Ugalde voor van Wolfswinkel.
85' Warmerdam! Unnerstall redt! Warmerdam kan koppen op een voorzet van Boussaid. FC Utrecht krijgt wel kansen nu.
81' Douvikas nu met een halve omhaal. De bal gaat niet richting goal en er ligt weer een speler op de grond. Douvikas raakte niet alleen de bal, maar ook het hoofd van Hilgers.
80' Troupée botst op Paes. De doelman van FC Utrecht laat de bal los. Die stuitert in de goal. Martens fluit voor een overtreding. Het blijft 0-1.
79' WISSEL FC Utrecht: Balk komt erin voor Ramselaar. Weer een aanvallende wissel van Hake. Dalmau loopt teleurgesteld langs het veld. Hij lijkt geen speelminuten te krijgen.
77' GEEL: Van der Maarel gaat op de bon. Hij loopt een Twente-speler onder het gras.
76' Timber schiet van afstand. De bal beland op het hoofd van een Twente-speler.
71' WISSEL FC Utrecht: Boussaid voor Gustafson.
70' Inmiddels zijn er naar verluid supporters van FC Utrecht op weg naar het stadion om hun ongenoegen te uiten. Twente krijgt ondertussen met tien man wel weer een kans. Pleguezuelo kopt maar net over.
68' Twente is massaal terug en loert op de counter. FC Utrecht weet zich geen raad met het overvolle strafschopgebied.
66' Warmerdam nu met een dramatische pass.
61' WISSELS FC Twente: Smal en Pleguezuelo voor Oosterwolde en Misidjan.
61' WISSELS FC Utrecht: Warmerdam en Van de Streek voor Zagre en Van Overeem.
61' FC Utrecht tegen negen man nu. Maher schiet over. FC Utrecht weet niets te creëren.
59' Timber is terug. Oosterwolde nog niet.
57' Nu een botsing tussen Timber en Oosterwolde. De twee botsten met de hoofden tegen elkaar. Beiden moeten naar de kant.
54' WISSEL FC Twente: Ron Jans grijpt meteen in. Bosch komt erin voor Vlap. Van Wolfswinkel is de enige spits nu bij Twente.
Martens geeft rood aan Twente-speler Sadílek
51' ROOD! Sadílek slaat Douvikas tegen de grond. Scheidsrechter Martens stond er bovenop. Twente moet met tien man verder.
47' Paes redt! Twente met de vrije trap. Hard ingekopt door Pröpper. Bijna 0-2.
46' De tweede helft is begonnen!
45'+2 Het is rust. Twente leidt met 0-1.
45' Hakje door Van Overeem. De bal komt bij Mahi. Hij geeft hoog voor vanaf links. Gevangen door Twente-goalie Unnerstall. FC Utrecht heeft dadendrang, maar een echte kans hebben we nog niet gezien voor de thuisploeg.
42' GEEL: Oosterwolde gaat op de bon na een charge op Gustafson. Het was pas zijn vierde overtreding. De Twente speler is de eerste die op de bon gaat vanavond. Gustafson moet opgelapt worden.
33' Paes is geblesseerd aan zijn hand. Oelschlägel wordt uit de nok van het stadion getrokken om aan een spoedwarm-up te beginnen.
27' Na de openingstreffer van Twente heeft FC Utrecht het betere van het spel vindt analist Gert Kruys. "Het tempo ligt hoger, maar de eind-pass ontbreekt nog wel."
26' Penalty? Nee! Zagre wordt neergelegd door Twente-verdediger Troupée. De tackle vindt echter een paar centimeter buiten het strafschopsgebied plaats.
20' FC Utrecht is nu gevaarlijk via Gustafson. De Zweed vindt Ramselaar. Het schot van de Amersfoorter wordt geblokt.
18' De fout werd gemaakt door Van der Hoorn. Paes stond vervolgens aan de grond genageld. Van Wolfswinkel maakt zijn zoveelste goal tegen zijn oude club.
Van Wolfswinkel brengt FC Twente op 0-1
17' GOAL! Van der Hoorn verspeelt de bal aan Ricky van Wolfswinkel die in zijn rug opdook. Paes blijft in zijn goal staan en is vervolgens kansloos. Twente leidt met 0-1.
10' FC Utrecht heeft veel moeite om onder de druk van Twente vandaan te komen. Kansen hebben beide clubs nog niet gehad in de eerste tien minuten.
1' We zijn begonnen. Quinten Timber is de verrassende rechtsback van FC Utrecht.

Liveblog:

Zodra het duel begonnen is zijn de ontwikkelingen hier te volgen.
FC Utrecht - FC Twente is live te volgen op Radio M Utrecht
FC Utrecht - FC Twente is live te volgen op Radio M Utrecht © RTV Utrecht

Opstellingen:

FC Utrecht: Paes; Timber, v.d.Maarel, v.d.Hoorn, Zagre; Maher, Ramselaar, v.Overeem; Gustafson, Douvikas, Mahi.
FC Twente: Unnerstall; Troupée, Pröpper, Hilgers, Oosterwolde; Zerrouki, Vlap, Sadílek; Limnios, v.Wolfswinkel, Misidjan.

Warmlopen:

- Het is de 100e keer dat FC Utrecht en FC Twente het in de eredivisie tegen elkaar opnemen.
- Het is de 50e keer dat FC Utrecht in de eredivisie thuis tegen Twente speelt. Utrecht won 19 ontmoetingen, Twente 13. Utrecht won thuis de laatste zes keer. In 2011 wont Twente voor het laats, toen werd het 2-6. Willem Janssen scoorde toen twee keer voor Twente.
- FC Utrecht is met 28 punten de nummer zeven van de eredivisie, FC Twente staat met drie punten meer zesde.
- In Stadion Galgenwaard is FC Utrecht dit seizoen nog ongeslagen. Geen enkele andere ploeg in de eredivisie kan dat ook zeggen.
- Eerder dit seizoen ging FC Utrecht op bezoek bij FC Twente met 1-0 onderuit door een treffer in de laatste minuut. Dat was de eerste nederlaag van deze jaargang voor de Utrechters.
- Bij FC Twente staan voormalig FC Utrecht-spelers Ricky van Wolfswinkel, Wout Brama, Dario Dumic, Giovanni Troupée en Vaclav Cerny onder contract.
- Tussen 2015 en 2017 was de huidige hoofdtrainer van FC Utrecht, René Hake, de coach van FC Twente. FC Utrecht-spelers Adam Maher, Willem Janssen en Hidde ter Avest hebben ook een verleden bij de club uit het oosten van het land.
- Aanvoerder Janssen is er vanwege een schorsing niet bij tegen zijn oude ploeg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.