NK baanwielrennen gaat door

© Gert Bonestroo
SCHALKWIJK/VIANEN - De Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen gaan volgende week definitief door. Organisator Libéma Profcycling heeft van de autoriteiten toestemming gekregen voor een beperkte opzet waarin vanwege de huidige regelgeving rond corona geen plaats is voor de nieuwelingen en junioren.
Coach van de Nederlandse baansprinters is Hugo Haak uit Vianen. Hij heeft eerder aangegeven dat hij in het voorjaar van 2022 stopt als coach. De succesvolle Haak is genomineerd voor de sportprijs van het jaar. Vanavond hoort de inwoner van Vianen of hij die prijs in de wacht sleept.
Het is nog niet bekend of Jan Willem van Schip uit Schalkwijk zal deelnemen aan het NK. Hij maakte eerdere deze maand bekend een pauze te nemen.

Aangepaste vorm

Er zal alleen tussen 10.00 en 16.00 uur worden gefietst. Publiek is niet welkom. "Belangrijk is dat we geen onverantwoorde gezondheidsrisicos nemen en dat we de Nederlandse baanwielrenners toch een kampioenschap kunnen bieden als voorbereiding op de komende internationale wedstrijden", zegt Rens Kamphuis namens Libéma.
"Het publiek proberen we dit jaar via een gratis livestream en onze socialmediakanalen maximaal te laten meegenieten." De NK zijn van maandag tot en met woensdag op de wielerpiste van Omnisport in Apeldoorn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.