Diede de Groot en hockeysters grijpen naast de prijzen op sportgala

© Orange Pictures
OUDEWATER/VIANEN - Diede de Groot heeft voor het eerst dit jaar naast een prijs gegrepen. De rolstoeltennister uit Oudewater werd op het sportgala niet uitgeroepen tot paralympisch sporter van het jaar. Die eer ging naar Jetse Plat.
De dertigjarige para-wielrenner en para-triatleet voor de derde keer in zijn loopbaan de Jaap Eden uitgereikt. Plat kreeg van zijn collega-sporters en de vakjury meer stemmen dan rolstoeltennisster Diede de Groot en de vrouwen-rolstoelbasketbalsters, die ook genomineerd waren.
Voor Plat kwamen afgelopen jaar al zijn sportieve dromen uit. Bij de Paralympische Spelen in Tokio wilde hij drie keer goud winnen in vier dagen tijd. Dat lukte. Diede de Groot had een vergelijkbaar jaar. Ze won alle Grand Slam toernooien en pakte goud op de Paralympische Spelen.

Hockeysters ook met lege handen

Ook de hockeysters werden niet beloond. Oranje, dat goud won op de Olympische Spelen, zag de prijs voor Sportploeg van het jaar naar de baansprinters gaan. Zij werden voor de tweede keer uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar.
Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Matthijs Büchli bevestigden hun jarenlange suprematie op de teamsprint afgelopen zomer in Japan, door ook olympisch goud te veroveren. De baanwielrenners werden op het Sportgala van 2018 ook al gekozen tot Sportploeg van het Jaar. De baansprinters werden gecoacht door Hugo Haak uit Vianen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.