Jean-Paul de Jong aan de slag als jeugdtrainer bij Ajax

© RTV Utrecht
UTRECHT - Voormalig FC Utrecht-speler en -trainer Jean-Paul de Jong treedt in dienst van Ajax. De Jong (51) tekent bij de Amsterdamse club een contract voor anderhalf jaar als trainer van Ajax O18. Hij volgt bij het hoogste jeugdelftal de in november vertrokken Dave Vos op, die assistent is geworden van Giovanni van Bronckhorst bij de Schotse club Rangers FC.
De Jong, die in de jeugdopleiding van Ajax voetbalde, kwam vanaf 1993 tot ruim vierhonderd wedstrijden voor FC Utrecht. De afgelopen jaren was hij als hoofdtrainer werkzaam bij FC Eindhoven, FC Utrecht - als vervanger van de in januari 2018 naar Ajax vertrokken Erik ten Hag - en Roda JC. Bij FC Utrecht werd hij een kleine twee jaar geleden ontslagen.
"De jaren in de jeugdopleiding bij Ajax zijn heel waardevol geweest voor mijn carrière als speler en trainer. Het is dan ook mooi om nu terug te zijn in de rol van hoofdtrainer bij Ajax O18, om de huidige talenten weer een stap verder richting het eerste elftal te helpen", laat De Jong op de website van de Amsterdammers weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.