Succes bij wereldbeker veldrijden: Pieterse en Van der Haar op het podium

© Orange Pictures
AMERSFOORT - Bij de wereldbekerwedstrijd veldrijden in het Zeeuwse Hulst hebben twee regiogenoten het podium gehaald. De Amersfoortse Puck Pieterse reed een ijzersterke race en werd tweede. Bij de mannen mocht Woudenberger Lars van der Haar tekenen voor de derde plek.
Topfavoriet Wout van Aert reed ook mee in Hulst, maar hij liep in de eerste minuten al een achterstand op door problemen aan zijn fiets. Lars van der Haar profiteerde en nam aan het begin van de wedstrijd de leiding. Uiteindelijk troefden de Brit Thomas Piddock en de Belg Eli Iserbyt hem af. Zij finishten respectievelijk als eerste en tweede.
Van der Haar zei bij het begin van het seizoen dat het zijn doel was om dit jaar zo veel mogelijk podiumplaatsen te bemachtigen. De derde plek van vandaag geldt als zijn vierde in de wereldbeker. Op dit moment staat hij vijfde in het klassement met nog twee wereldbekerwedstrijden te gaan.

Jong talent Pieterse

Het jonge talent Puck Pieterse pakte ook aan het begin van de race de leiding. De 19-jarige veldrijdster kon goed omgaan met het technische parcours en wist die voorsprong lange tijd vast te houden. Maar met nog twee rondes te gaan, kwam Lucinda Brand bij Pieterse in de buurt en haalde haar uiteindelijk in. De Amersfoortse kwam daarna met vijf seconden achterstand als tweede over de eindstreep. Annemarie Worst eindigde als derde.
Bij de vrouwen heeft Brand ook de leiding in het wereldbekerklassement. Denise Betsema staat tweede, Pieterse is de nummer drie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.