Roy Versluis en Hoogland niet helemaal op één lijn: 'Bij twijfel niet oversteken'

HOOGLAND - Vlak voor het einde van 2021 was daar ineens het nieuws: trainer Roy Versluis en derde divisionist Hoogland gaan na dit seizoen uit elkaar. Zowel de club als de trainer voelen te weinig vertrouwen om met elkaar door te gaan, meldde de club in een persbericht. Daarmee komt een einde aan een verbintenis van twee, door corona getekende, seizoenen. "Maar wel met de doelstelling om, als we nog mogen, het jaar prachtig af te sluiten", zegt Versluis tegen RTV Utrecht.

Top van ons kunnen

Club en trainer waren al geruime tijd in gesprek over een eventueel gezamenlijke toekomst. In die gesprekken bleek dat er van beide kanten niet de volle overtuiging was om samen door te gaan. Daarom hakte Versluis vlak voor Kerst de knoop door. "Bij twijfel niet oversteken", vat de 43-jarige trainer een week nadat het nieuws naar buiten kwam zijn gevoel samen.
Voor Versluis speelden er daarbij twee dingen. Ten eerste was daar het feit dat Hoogland op zondag speelt, ten tweede de kwaliteit van de selectie en de ambities van de club, die momenteel twaalfde staat in de derde divisie. "Ik heb het gevoel dat we op de top van ons kunnen spelen. Die twaalfde plek is voor Hoogland het maximale en ik denk dat er heel wat moet gebeuren bij Hoogland om een vervolgstap te maken."
Daar komt bij dat de club niet zo ambitieus is als de trainer. "Zij spreken uit dat ze tevreden zijn met hoofdklasse, maar je wilt als spelers en als trainer altijd het hoogste bereiken. Ik denk dat wij een stabiele derde divisionist kunnen zijn en dat we gezien de middelen maximaal presteren. Maar de club denkt dat we misschien taktisch nog wat stappen kunnen maken."

Toekomst in de zaterdag

Zoals gezegd, een van de redenen waarom Versluis twijfelde over zijn toekomst bij Hoogland is het feit dat de club op zondag speelt. "Ik heb kinderen van 12 en 13 die voetballen op zaterdag, en de zondag is ook wel heel fijn om vrij te hebben. Maar pin me er niet op vast als je over een paar wkeen hoort dat ik een zondagclub heb."
De voorkeur van Versluis gaat echter uit naar de zaterdag. "Ik merk ook dat de beleving op zaterdag anders is, en is het allemaal wat dichterbij ook. En je hebt de hele zondag nog voor je gezin. Ik denk dat hele veel mensen er zo over denken, en dat de toekomst het zaterdagvoetbal is."
Of het nou een zaterdag- of een zondagclub is, de telefoon staat bij Versluis nog niet roodgloeiend. "Nee, het was Kerst hè, daar heeft iedereen van genoten. Maar ze mogen altijd bellen natuurlijk."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.