Van der Haar één van de twee Nederlandse mannen op WK veldrijden

© Orange Pictures
WOUDENBERG - Bondscoach Gerben de Knegt heeft slechts twee mannen geselecteerd voor de WK veldrijden, eind deze maand in het Amerikaanse Fayetteville. Bij de vrouwen vaardigt Nederland acht rensters af.
Bij de mannen doen alleen Lars van der Haar en Corné van Kessel mee. Titelhouder Mathieu van der Poel maakte eerder deze week vanwege rugproblemen al een einde aan zijn cross-seizoen. De vrouwenselectie bestaat uit regerend wereldkampioene Lucinda Brand, Denise Betsema, Annemarie Worst, Marianne Vos, Yara Kastelijn, Inge van der Heijden, Ceylin del Carmen Alvarado en Manon Bakker.
Woudenberger Lars van der Haar werd begin november Europees kampioen, en dat maakt hem een geschikte kandidaat voor het WK, zegt de bondscoach. "We hebben op het EK en in diverse wereldbekers veel renners de kans gegeven kennis te maken met de internationale top. Nu kiezen we ervoor om alleen renners af te vaardigen die echt om de medailles of om de top 5-klasseringen zouden kunnen meedoen."
De bondscoach maakte zijn selectie eerder bekend dan gebruikelijk. "Om logistieke redenen, omdat een WK veldrijden op een ander continent meer voorbereidingstijd vergt, zeker ten tijde van een pandemie", aldus wielerbond KNWU.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.