Badmintoppers niet op EK wegens sponsoren

AMSTERDAM - Het Nederlands badmintonteam moet het definitief doen zonder topspelers op het EK voor landenteams. Door een slepend sponsorconflict zijn onder anderen Utrechter Eric Pang, zijn vrouw Yao Jie, Judith Meulendijks en Dicky Palyama niet van de partij.
Volgens hun manager, Peter Blommaert van Dunlop Slazenger, is het niet realistisch meer ervan uit te gaan dat de vier bij het toernooi hun opwachting maken.
"Ik heb de afgelopen dagen steeds contact gehad met de bond en vanochtend ook weer. Maar het standpunt van de sponsor is niet veranderd. Er zit geen beweging in. Het is daarom niet realistisch meer om ervan uit te gaan dat ze toch nog gaan meedoen'', zegt Blommaert.

TOERNOOI

Volgens de manager heeft Yao Jie ook een uitnodiging gekregen om mee te doen aan een prestigieus toernooi in Indonesië. "Daar gaat ze donderdag waarschijnlijk naar toe. Bovendien is Meulendijks nu nog steeds aan het trainen in Denemarken. Het is heel jammer. Deze situatie kent zeker geen winnaars."
De vier spelers worden bij de EK verplicht om te spelen met materiaal van de sponsor van de bond, maar ze willen echter trouw blijven aan hun eigen geldschieter. Ze verloren vorig jaar een kort geding om de vrijheid van
materiaalkeuze te houden. Maar er loopt nog een bodemprocedure.
Technisch directeur Martijn van Dooremalen van de badmintonbond heeft de afgelopen weken steeds een slag om de arm gehouden. "Maar het zou mij wel verbazen als ze nu nog binnen stappen, al zou ik wel verheugd zijn. Maar ze hebben ons aanbod afgewezen en hebben de afgelopen dagen ook niet meegetraind."
Nederland speelt dinsdagavond zijn eerste wedstrijd op het EK, tegen IJsland. Het toernooi duurt tot en met zondag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.