Regioploegen grijpen naast kampioenspoule

© RTV Utrecht / Floris Mulder
PROVINCIE UTRECHT - De mannen van SCHC, Schaerweijde, Kampong en Voordaan zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kampioenspoule in de hoofdklasse zaalhockey. Geen van de vier ploegen uit onze provincie slaagde er in om in de poule van acht teams in de top vier te eindigen.

Hoofdklasse A

In de hoofdklasse A speelde Schaerweijde laatste wedstrijd van de eerste fase met 3-3 gelijk tegen Hattem. SCHC verloor met 6-5 van Bloemendaal.
Door die resultaten eindigt het Zeister Schaerweijde als vijfde in poule A. SCHC uit Bilthoven eindigt als zesde. Beide teams gaan nu naar de degradatiepoule. Daarin behouden de teams de punten die ze in de eerste fase hebben behaald.

Hoofdklasse B

Voordaan besloot de eerste fase in poule B met een ruime overwinning op Oranje Rood. De ploeg uit Groenekan won met maar liefst 11-3. Kampong verloor met 6-5 van Tilburg, en gaat als als nummer zes naar de degradatiepoule.
De winnaar van de poule van vier handhaaft zich in de hoofdklasse. De nummers twee en drie spelen play-offs tegen degradatie. De nummer vier degradeert.