Jong FC Utrecht de mist in tegen Jong Ajax

UTRECHT - Jong FC Utrecht is 2022 begonnen met een nederlaag. De thuiswedstrijd in de eerste divisie tegen Jong Ajax ging met 2-0 verloren. Youri Regeer zette Jong Ajax na een kwartier op 0-1. Vlak voor tijd profiteerde Christian Rasmussen van een kapitale fout van de Utrechtse doelman Kevin Gadellaa en tikte de 0-2 binnen.
De wedstrijd op Zoudenbalch was door de opkomende mist steeds moeilijker te volgen, maar toen het zicht nog goed was zagen de aanwezigen dat Jong FC Utrecht na een goede actie van Eros Maddy al in de eerste minuut een reuzenkans kreeg. Uiteindelijk ging de bal via Mees Rijks hoog over.

Slordig

Jong FC Utrecht, dat om 'medische redenen' maar liefst dertien spelers miste moest achteruit en kwam na een kwartier op achterstand. Ajax werd de baas op het veld, maar Jong Utrecht kon op de counter zo nu en dan dreigend worden. De beslissende pass was echter steeds te onnauwkeurig.
Na rust kreeg Utrecht via aanvoerder Remco Balk wel een grote kans, maar werd het verdedigend ook slordiger. De thuisploeg kwam na verdedigende fouten een paar goed weg, maar de fout van doelman Gadellaa in de slotfase gooide de wedstrijd in het slot.
Trainer Darije Kalezic over de wedstrijd tegen Jong Ajax
"We verliezen deze wedstrijd door twee dingen", zegt trainer Darije Kalezic. "We maken slordige fouten en geven daardoor doelpunten weg. Maar we waren ook niet effectief voor de goal. We waren vaak in de zestien van de tegenstander, daaruit hadden veel meer kansen moeten ontstaan."
Rechtsachter Raymond Huizing heeft wel een verklaring voor het slordige en bij vlagen onsamenhangende spel. "Het is altijd moeilijk als je met Jong speelt. Vaak komen er spelers van het eerste, en nu waren er zoveel coronabesmettingen dat we spelers uit de onder 18 moesten halen. Dus het is met Jong elke week anders."