Van den Meiracker vertrekt bij IJsselmeervogels: 'Ik kan nog zeker twee jaar in de tweede divisie mee'

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De tweede divisie is nog van Danny van den Meiracker af. Althans, niet als het aan de spits zelf ligt. Dinsdag werd bekend dat de 32-jarige goalgetter na dit seizoen vertrekt bij IJsselmeervogels. Volgens de club is dat omdat Van den Meiracker dichterbij huis -hij woont tegenwoordig boven Amsterdam in Noord Holland- wil gaan voetballen. Van den Meiracker nuanceert dat.

Nog topfit

"Ik ben gewoon toe aan iets anders. Een andere omgeving, andere mensen. Ik heb best lang in dat dorp gespeeld", zegt Van den Meiracker, die voor hij in 2018 bij IJsselmeervogels belandde ook zes jaar voor Spakenburg speelde. "Als zich een mooie club meldt wil ik daar best 30 of 40 minuten voor rijden."
Voor mijn gevoel is mijn lijf nog lang niet op
Danny van den Meiracker
Veel mensen zullen gedacht hebben dat Van den Meiracker wilde gaan afbouwen, toen ze lazen dat de spits bij de Vogels gaat vertrekken en de club meldt dat hij mogelijk in een vriendenteam gaat spelen. Hij kampte gedurende zijn loopbaan immers met een aantal zware knieblessures. Ook dit seizoen speelde die knie weer op. "Voor mijn gevoel is mijn lijf nog lang niet op. Ik zou nog zeker twee, drie jaar in de top van het amateurvoetbal meekunnen."
Danny van den Meiracker over zijn vertrek bij IJsselmeervogels
Het besluit om te vertrekken bij IJsselmeervogels kwam van Van den Meiracker zelf, zegt de spits. "Ik heb een gesprek aangevraagd omdat ik er voor mezelf uit was dat ik weg wilde. Toen zeiden ze tegen me dat ze toch al naar een andere spits op zoek waren, en dat ik alleen zou mogen blijven als ze die niet zouden vinden. Ik vind dat niet zo netjes."
Vorig seizoen leidde het aanblijven van Van den Meiracker al tot gefronste wenkbrauwen. Topschutter Ahmed el Azzouti moest vertrekken terwijl Van den Meiracker, die ouder, blessuregevoeliger én minder productief was, mocht blijven. "Mijn contract liep door, dat van El Azzouti niet", zegt de spits daarover. "Ik heb vorig jaar tegen de club gezegd dat ik best mijn contract wilde laten ontbinden om ruimte maken voor een andere spits. Maar ze wilden me heel graag houden omdat ze met drie spitsen gingen spelen."

Reactie Van der Lugt

Namens de technische commissie van IJsselmeervogels onderschrijft Erwin van der Lugt de woorden van Van den Meiracker over het gesprek dat club en speler met elkaar voerden. "Het was alleen andersom. Hij vroeg wat wij van plan waren. Ik heb toen gezegd dat wij in principe op zoek zijn naar een andere spits, maar dat hij ook nog kandidaat zou kunnen zijn. Daarna zei Danny dat hij toch al weg wilde. Ik snap wat hij daar niet netjes aan vindt. Wij zijn juist heel duidelijk geweest."
Ook wat betreft de bereidheid van Van den Meiracker om vorig seizoen zijn contract te laten ontbinden als de club een andere spits zou vinden heeft Van der Lugt een iets andere lezing. "De volgorde was anders. Toen wij dat gesprek met Danny daarover aangingen, was El Azzouti al weg."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.