Dekker begrijpt kritiek op pikante overstap: 'Dacht dat interesse een geintje was'

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Terwijl het overgrote deel van de selectie van Spakenburg op trainingskamp in Spanje is tekende Vince Gino Dekker in Nederland een contract bij de buren van IJsselmeervogels. De aanvaller zegt zijn pikante keuze te hebben gemaakt uit sportief oogpunt vanwege de speelwijze van De Rooien.
Vince Gino Dekker op deze foto nog spelend in het blauw van Spakenburg
Vince Gino Dekker op deze foto nog spelend in het blauw van Spakenburg © Geert Lommers
Vanwege zijn werk kon Dekker niet mee op trainingskamp met Spakenburg. Maar als hij wel mee was gegaan, dan was hij nog 'gewoon' een blauw pionnetje bij bijvoorbeeld Mens Erger Je Niet. Ook al tekende hij deze week bij het rode IJsselmeervogels voor één seizoen. "De geruchten gingen al rond voordat ik benaderd werd", vertelt Dekker die komende zomer de overstap maakt. "Ik dacht eerst dat het een geintje was maar toen werd het serieus."
Geeft extra motivatie om het laatste half jaar nog meer gas te geven
Vince Gino Dekker over de kritiek van Spakenburg-supporters
Niet veel spelers maken de overstap van het blauwe Spakenburg naar het rode IJsselmeervogels. De vissersderby tussen de buren zal voor hem volgend seizoen extra pikant zijn. "Ik speel hem dit seizoen eerst nog twee keer voor de blauwen", reageert Dekker. "Ik krijg op dit moment veel kritiek van de supporters van Spakenburg. Dat is ook logisch, dat begrijp ik ook. Maar dat geeft ook extra motivatie om het laatste half jaar nog meer gas te geven."

Keuze vanwege systeem

Volgend jaar staat Patrick Loenen aan het roer bij Spakenburg. De oefenmeester liet aan Dekker weten niet in een 4-3-3 formatie te gaan spelen. "De trainer was heel direct, daar hou ik van. Die heeft heel eerlijk gezegd met twee spitsen te gaan spelen." Daarop besloot de klassieke linksbuiten om te vertrekken bij De Blauwen.
Vince Gino Dekker over zijn overstap van blauw naar rood
En de interesse kwam niet van ver. Gert Peter de Gunst, trainer van IJsselmeervogels, melde zich bij de 24-jarige Ermeloër. "Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer en de TC van IJsselmeervogels. Ik had een fijn gevoel en toen kwam het vrij snel rond", aldus Dekker. "De trainer heeft duidelijk uitgesproken dat 4-3-3 zijn systeem is. Ook al wordt er drie keer achter elkaar verloren."
Dekker zegt nogmaals ervan overtuigd te zijn dat hij het beste in een 4-3-3 formatie fungeert. "Ik ben een linksbuiten die de spitsen wil bedienen. Het gesprek voelde heel goed en toen was de keuze snel gemaakt."

Positieve reacties

Vanuit Spanje heeft Dekker van zijn huidige teamgenoten van Spakenburg felicitaties ontvangen. "Ze vinden het hartstikke mooi voor mij, een mooie stap. Ik had eigenlijk bij Spakenburg willen blijven, maar dan moest ik achter de spitsen spelen. Daar zie ik mijzelf niet excelleren. Toen heb ik gekozen om afscheid te nemen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.