Van de Zandschulp begint tegen Struff op Australian Open

© Orange Pictures
VEENENDAAL - Tennisser Botic van de Zandschulp begint op de Australian Open tegen de Duitser Jan-Lennard Struff, zo bleek uit de loting die donderdag werd gehouden. Struff is de nummer 50 van de wereld.
Van de Zandschulp, zes plaatsen lager gerangschikt dan de 31-jarige Struff, treft een tegenstander die reeds zeven keer deelnam aan de Australian Open maar pas eenmaal de tweede ronde bereikte. De 26-jarige Veenendaler had vorig jaar nog de kwalificaties nodig om het hoofdtoernooi te bereiken en strandde daarna in de eerste ronde tegen het Spaanse talent Carlos Alcaraz. Van de Zandschulp speelde niet eerder tegen Struff. Bij winst treft hij in de tweede ronde een Franse opponent: Ugo Humbert of Richard Gasquet.
Tallon Griekspoor treft de Italiaan Fabio Fognini, die 36e staat op de wereldranglijst. De loting begon een uur later vanwege de onduidelijkheid over de deelname van de Serviër Novak Djokovic. De nummer 1 van de wereld werd uiteindelijk gekoppeld aan zijn landgenoot Miomir Kecmanovic. De Australian Open begint maandag.

Onzekerheid rond Djokovic blijft, ook na loting

Nog steeds niet duidelijk of de Australische regering toestaat dat Djokovic in het land blijft. Na de loting, die met een uur vertraging begon, weigerde de Australische premier Scott Morrison commentaar op de zaak. Djokovic werd vorige week na aankomst op het vliegveld van Melbourne opgesloten in een 'coronahotel', vocht dat besluit met succes aan en is inmiddels in training voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Morrison zei slechts dat het aan de minister van Immigratie Alex Hawke is om het visum eventueel een tweede keer in te trekken. Mogelijk volgt dat besluit later op de dag.
De organisatie van de Australian Open kon niet langer wachten en begon de loting met een uur vertraging. Djokovic, die inmiddels heeft toegegeven dat er fouten zijn gemaakt bij het invullen van zijn inreisformulieren, kan bij winst in Melbourne absoluut recordhouder worden. Hij heeft dan 21 grandslamtitels achter zijn naam staan. Eén meer dan zijn rivalen Roger Federer en Rafael Nadal.