De Goede verrast door vertrek Annan

ZEIST - Hockeyster Eva de Goede heeft met verbazing gereageerd op het vertrek van bondscoach Alyson Annan.
De aanvoerster uit Zeist, die in Zuid-Afrika revalideert van een zware knieblessure, reageerde verrast op hockey.nl.
"Ik had het nu niet meer zien aankomen, zo vlak voordat het team weer bij elkaar zou komen", aldus De Goede. "Ik was persoonlijk graag verdergegaan met Alyson. Ik vind haar een fantastische coach."
Na de Olympische Spelen in Tokio werd volgens de hockeybond na evaluatiegesprekken met de selectie duidelijk dat niet alle betrokkenen een goed gevoel hadden bij het teamklimaat waarin zij de afgelopen periode hebben gepresteerd.
Eva de Goede overlegt tijdens de Olympische Spelen met bondscoach Alyson Annan
Eva de Goede overlegt tijdens de Olympische Spelen met bondscoach Alyson Annan © Orange Pictures
Ook teamgenote Margot van Geffen was verrast. Volgens haar zijn de speelsters niet betrokken bij de beslissing. "Dit is een besluit dat is genomen door Alyson en de KNHB. Het is buiten ons als spelersgroep om gebeurd. Ik wist het ook pas een half uur voordat de buitenwereld het hoorde. Ik heb tijd nodig om dit even te laten bezinken", reageerde Van Geffen.

Met kleine stapjes de goede kant uit

"Zaterdag zouden we al met de groep bijeen komen. Dat is al over drie dagen. We zouden plannen gaan maken voor het nieuwe traject richting het WK. En maandag is de eerste training. Hoe dichterbij dat moment komt, hoe minder je verwacht dat er een grote verandering plaatsvindt. De bond heeft hier vast goed over nagedacht, anders was de knoop in november al doorgehakt. We hebben een aantal keer bij elkaar gezeten. Meetings gehad. Dat ging, in kleine stapjes, de goede kant op. We waren er nog niet, maar ik had wel verwacht dat we dichter bij elkaar zouden komen."
De Goede (32) is drievoudig olympisch kampioene (2008, 2012, 2021), Van Geffen (32) pakte twee keer goud op de Spelen (2012, 2021).