Jong FC Utrecht verliest ruim bij FC Eindhoven: 'Na rust bezweken onder de druk'

UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft vrijdagavond met 4-0 verloren in Eindhoven. De wedstrijd tegen FC Eindhoven begon rustig, zonder al te veel grote kansen in de eerste helft. Vijf minuten na de rust wist Jort van der Sande de bal buiten het bereik van Kevin Gadellaa tegen de touwen te koppen.
We hebben fantastisch gespeeld, maar een jeugdig elftal kietelt en bijt niet
Darije Kalezic, trainer Jong FC Utrecht
Vanaf daar ging het bergafwaarts voor FC Utrecht. In de 67ste minuut draaide Charles-Andrea Brym weg van zijn directe tegenstander om de bal vervolgens laag het doel in te jagen.
Nog geen tien minuten later vond de Canadees opnieuw het net voor de thuisploeg. In de negentigste minuut bezegelde Joey Sleegers de zege met een vierde doelpunt.
Kalezic: "We hebben al veel geblesseerden en corona is toegeslagen"

Gek seizoen

"Het is een heel gek seizoen", vertelt trainer Darije Kalezic in Namen en Rugnummers. "We hebben al veel geblesseerden, vooral in de verdediging, en corona is toegeslagen. Na de winterstop is dat uit de hand gelopen."
Dat Jong FC Utrecht het moeilijk had in aanloop naar het duel met FC Eindhoven. "We hebben zonder veertien selectiespelers naar deze wedstrijd toegewerkt. We hebben een strijdplan gemaakt en dat werkte in de eerste helft uitstekend. We hebben fantastisch gespeeld, maar een jeugdig elftal kietelt en bijt niet", legt de coach uit. "We hadden 1-0 of 2-0 voor moeten staan."
"We hadden ook spelers die net terug kwamen van corona, die hadden we normaal niet opgesteld. We hebben een aantal spelers die met het eerste hebben getraind en niet 90 minuten konden spelen", gaat hij verder. "In de tweede helft hebben we er niet onderuit kunnen voetballen en zijn we bezweken onder de druk van Eindhoven."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.