Barry Schep verlengt als coach korfballers Dalto: 'Kleine stapjes maken'

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Barry Schep is ook volgend seizoen de coach van korfbalclub Dalto. De oefenmeester heeft zijn contract bij de Driebergse club met een seizoen verlengd.
Barry Schep
Barry Schep © Orange Pictures
"We hebben toch nog twee avonden gesproken om de plannen op scherp te zetten, maar uiteindelijk hadden we de intentie om door te gaan en zijn we eruit gekomen. We gaan ons vierde jaar in", zegt hij. Waar is over gesproken? "De professionalisering qua organisatie. De club wil meer trainen en de randvoorwaarden moeten goed geregeld zijn. Daar is veel werk voor verricht en dat moet zo blijven."
Barry Schep over ontwikkeling Dalto: "We komen steeds dichter bij de topploegen"
Schep is bij Dalto bezig aan een meerjarenplan met als doel om in 2024/2025 mee te doen aan de play-offs om de landstitel van de Korfbal League. Dat gebeurde eerder onder meer in 2006 en 2010, toen de club het zelfs tot de finale wist te schoppen. Beide keren ging die finale verloren.
Dit seizoen heeft de ploeg uit Driebergen het doel om zich te handhaven. Dalto staat in Groep A van de Korfbal League na zes wedstrijden puntloos laatste. Zaterdagavond wordt er gespeeld tegen koploper Fortuna/Delta.
We moeten nog wennen aan dit topniveau van Nederland. Week in, week uit een hele wedstrijd op niveau spelen
Barry Schep, trainer Dalto

Vlammen in het tweede deel competitie

"Ik denk dat we heel goed bezig zijn. Maar qua punten gaat het niet goed. Nul punten, dat wil niemand", weet ook de coach. "Maar de punten gaan zeker komen. We hebben in het tweede deel van de competitie ploegen van ons niveau. Nu zitten we in een poule met sterke tegenstanders. Straks moeten we echt vlammen, daar ligt echt onze focus."
"We komen steeds dichter bij de topploegen, om het daar beter tegen te doen. We moeten nog wennen aan dit topniveau van Nederland. Week in, week uit een hele wedstrijd op niveau spelen. Dat kost tijd om dat vol te houden", aldus Schep. "In 2024-2025 moeten we echt de stap maken. We zitten nu rond plek 8-12 en tegen die tijd moeten we de stap maken naar plek 4-6. Maar dat zijn echt kleine stapjes. We zijn op de goede weg."
Behalve met Schep is het contract ook clubman en assistent coach Jesper Oele verlengd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.