Melissa Peperkamp klimt in Laax naar tweede plek wereldbeker

© Team Red Bull
IJSSELSTEIN - Melissa Peperkamp is bij de wereldbeker slopestyle snowboarden in Zwitserland als zevende geëindigd. De IJsselsteinse scoorde in Laax 68.21 punten, waarmee ze ver verwijderd bleef van de medailles.
In de kwalificaties wist de 17-jarige Peperkamp een zesde score neer te zetten, maar in de finale kon ze die prestatie niet verbeteren. Na de eerste finalerun was ze al zevende met 65.58 punten.
Haar tweede run op het onderdeel slopestyle was wel beter (68.21 punten), maar het bleek niet genoeg voor een betere plek in het klassement. Peperkamp kwam zes punten tekort voor de derde plaats. De winst in Laax ging naar de Australische Tess Coady met liefst 86 punten.

Olympische Winterspelen

Peperkamp is momenteel in voorbereiding op de Olympische Winterspelen in Peking, waarvoor ze zich al wist te plaatsen. Zij komt dan op het onderdeel slopestyle in actie op 5 en 6 februari, in de Nederlandse nacht.
Begin januari werd de snowboardster uit IJsselstein nog vierde in de wereldbeker in het Canadese Calgary. Vorige week kwam daar een zesde plaats in Mammoth Mountain (Verenigde Staten) bij.

Tweede in Wereldbeker

Na drie manches in de wereldbeker slopestyle snowboarden staat Peperkamp nu tweede in het klassement. In Calgary, Mammoth Mountain en Laax viel ze in de punten, waardoor ze nu 126 punten heeft. De leiding is in handen van de Japanse Kokomo Murase met 160 punten.
De wereldbeker gaat in maart, na de Winterspelen, verder in Bakuriani (Georgië), Spindleruv Mlyn (Tsjechië) en Silvaplana (Zwitserland).