Utrechter Schellekens schrijft met handballers historie op EK

© Orange Pictures
UTRECHT - De Nederlandse handballers, met Utrechter Dennis Schellekens in de selectie, hebben zich geplaatst voor de hoofdronde van het Europees kampioenschap, dat wordt gehouden in Hongarije en Slowakije. De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson won in Boedapest de derde en laatste groepswedstrijd van Portugal met 32-31.
Door die nipte zege eindigde Oranje met 4 punten als tweede in de poule achter IJsland en mag het de eindronde vervolgen. Oranje doet pas voor de tweede keer mee aan het EK. Twee jaar geleden kwam het team bij zijn debuut niet verder dan de groepsfase en was de zege op Letland het belangrijkste wapenfeit. Op dit EK zijn er al twee overwinningen geboekt en is dus voor het eerst de hoofdronde bereikt.
Olympisch kampioen Frankrijk is de eerstvolgende tegenstander van de Nederlandse handballers op het EK. Die wedstrijd in de hoofdronde is donderdag in Boedapest. De andere landen die Oranje treft in zijn groep zijn titelverdediger Denemarken, Kroatië en Montenegro. De eerste twee plaatsen zich voor de halve finales. Het EK handbal duurt nog tot en met 30 januari.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.