SCHC handhaaft zich in zaal, Schaerweijde vol vertrouwen naar nacompetitie

BILTHOVEN/ZEIST - De zaalhockeyers van SCHC spelen ook volgende winter in de hoofdklasse. De Bilthovenaren waren na een 5-1 zege op Bloemendaal in degradatiepoule A al zeker van handhaving. De latere nederlaag tegen regiogenoot Schaerweijde, dat nog nacompetitie moet spelen, had geen invloed meer.
SCHC in de zaal (archief)
SCHC in de zaal (archief) © Orange Pictures
Door goals van Sam Steins Bisschop, Steef Stroeken (2) en Max Sweering (2) wist SCHC met 5-1 te winnen van Bloemendaal. Omdat Stichtsche al koploper was in de degradatiegroep, kon het met nog een wedstrijd te gaan niet meer achterhaald worden.
Max Sweering handhaaft zich met SCHC: "Dat was het doel vandaag"
"Dat was het doel vandaag, om het niet spannend te laten worden. In de zaal kan het heel gek lopen, dus ik ben blij dat we gehandhaafd zijn", vertelt Sweering.

Schaerweijde wint van Hattem en SCHC

Schaerweijde deed ook goede zaken in degradatiepoule A, want door een 6-2 zege op Hattem waren de Zeistenaren na de eerste wedstrijd verzekerd van de tweede plaats in de poule. Jur van der Have was met een hattrick goud waard voor Schaerweijde.
De laatste groepswedstrijd tussen SCHC en Schaerweijde ging nergens meer over. Stichtsche was al zeker van groepswinst en lijfsbehoud, terwijl Schaerweijde al wist dat het tweede werd in de poule en dus nog een ronde nacompetitie moet spelen. De ploeg uit Zeist won het slotduel met 8-2.
Schaerweijde wacht volgende week die nacompetitie, waarin het in een drieluik speelt. Het is zaak voor de Zeistenaren om dan niet laatste te worden, want dan blijft het actief in de hoofdklasse.
Daan Ros moet nacompetitie in met Schaerweijde: "Ons speel geeft vertrouwen"
"We wilden er het beste van maken", zegt Daan Ros van Schaerweijde over het laatste duel. "Je wil al je energie eruit spelen, en dan zie je dat ze bij SCHC fouten gaan maken. We spelen volgende week nog een drieluik, en de laatste degradeert. Als je ziet hoe we vandaag spelen, geeft dat vertrouwen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.